Jedan od predloga za (nedeljni) ručak – bela čorba i rolat od mesa i to roštiljskog, tako da imate oko njega jako malo posla, krompir uz rolat, salata i uživancija.
Recept za belu čorbu možete pronaći OVDE.
Rolat od mesa:
- 700g do 1 kg roštilj mesa
- dve krište starog hleba
- 150 ml mleka
- 1 jaje
Punjenje:
- sir trapist i suva pečenica
Okolo:
- barena slanina
Priprema:
Usitniti hleb pa preliti mlekom. Ostaviti 10ak minuta. Dodati jaje i meso i sve izmesiti. Pošto je meso već začinjeno ništa ne treba da se dodaje od začina. Možete možda malo bibera ili peršuna i to je to.
Parče folije premazati sa malo ulja pa meso razvući u pravougaonik. Poslagati sir i suvo meso (mogu šampinjoni, spanać) i uviti rolat uz pomoć folije, ali ne uvijati u nju.
Na jedan kraj folije uzduž poslagati trakice slanine, pa na trakice samo rukom povući rolat i uviti slaninu preko.
Poređati u pleh i staviti da se peče na 200 stepeni.
Oguliti krompir. Iseći na veće komade pa staviti u lonac i naliti vode. Prokuvati nekih 10 minuta. Izvaditi krompir pa spustiti u pleh pored rolata. Posuti suvim začinom i solju, pa preliti sa malo ulja. Vratiti sve zajedno da se peče. Peći sve dok slanina i krompir ne porumene, to je nekih sat i po sve ukupno.
Napraviti salaticu ili šta volite još uz sve to.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem