1. Propržite luk na ulju i dodajte mleveno meso. Iseckajte oko 200 g slanine na sitno pridružite mesu, kao i opran pirinač. Posolite, pobiberite i stavite 1 kašiku slatke paprike. Promešajte.
2. Odvojte listove kupusa od glavica i operite. Listovi kupusa ne smeju da budu sa jakim i tvrdim žilama. Žilavije listove iseckajte na rezance.
3. Na dlan stavite list kupusa, stavite fil i umotajte.
4. U veliku šerpu stavite ulja, malo vode i kupus na rezance i sarme ređajte tik jednu uz drugu. Ponegde stavite komad suvog vrata, slanine ili rebra. Na prvi red stavite preostalo suvo meso. Složite drugi red sarmi.
4. Na kraju prekrijte listovima kupusa.
5. Poklopite šerpu i nek se sarma krčka oko 3 sata na umerenoj temeperaturi.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus