Rakija ili liker od meda, kako je zovu, je tradicionalni prirodni alkoholno piće, a umerenim konzumiranjem spada u lekovite napitke.

Pije se rashlađena i kao aperitiv, pospešuje imunitet, štiti od infekcija i popravlja krvnu sliku.

Da bi napravili dobru medovaču potrebno je 1 l šljivovice, 400 ml destilovane vode, 300 g meda.

Pročitajte i Napravite domaći liker od kupina

Priprema se tako što se med rastopi u rakiji, a zatim doda destilovana voda. Tako pripremljena treba da odstoji mesec dana na tamnom mestu uz povremeno mućkanje.

Posle toga, procedieti je kroz filter. Jačina zavisi od količine destilovane vode, ako želite jaču, sipajte manje destilovane vode.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/