Liker od kupina se priprema prema sledećoj meri : na 1 kilogram voća ide 500 grama šećera i 1 litar domaće rakije, a priprema je takođe jednostavna.
Pročitajte i Kako da napravite vino od kupina
Operite kupine i ostavite ih na pamučnoj krpi da se dobro osuše. Zatim ih poređajte u tegle ili flaše sa širim grlom i to na sledeći način: red kupina, red šećera sve dok ne utrošite pripremljen materijal. Zatim ovako pripremljeno voće nalijte domaćom rakijom, pa zatvorite teglu i ostavite je da odstoji na suncu. Idealno vreme je 5 do 6 nedelja. Ne zaboravite da povremeno protresete teglu.
Kada prođe 5 odnosno 6 nedelja procedite liker od kupina u staklene flaše i dobro zatvorite. Najbolje da liker od kupina odstoji minimum mesec dana pre konzumiranja.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: dijetaplus.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus