Liker od kupina se priprema prema sledećoj meri : na 1 kilogram voća ide 500 grama šećera i 1 litar domaće rakije, a priprema je takođe jednostavna.
Pročitajte i Kako da napravite vino od kupina
Operite kupine i ostavite ih na pamučnoj krpi da se dobro osuše. Zatim ih poređajte u tegle ili flaše sa širim grlom i to na sledeći način: red kupina, red šećera sve dok ne utrošite pripremljen materijal. Zatim ovako pripremljeno voće nalijte domaćom rakijom, pa zatvorite teglu i ostavite je da odstoji na suncu. Idealno vreme je 5 do 6 nedelja. Ne zaboravite da povremeno protresete teglu.
Kada prođe 5 odnosno 6 nedelja procedite liker od kupina u staklene flaše i dobro zatvorite. Najbolje da liker od kupina odstoji minimum mesec dana pre konzumiranja.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: dijetaplus.com
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom