Izvadili ste koru za tortu iz rerne i sve je izgledalo normalno, a onda se, nakon što se ohladila, u sredini izduvala - ne paničite, dešava se i najboljima. 

Pogledajte i 6 trikova za savršenu tortu

PRE

Budite precizni, poslastičarstvo je nauka, improvizaciju ostavite za kuvana jela, pa kad spremate tortu, izmerite dobro sve sastojke. Jaja treba da budu na sobnoj temperaturi, pa ih izvadite iz frižidera bar pola sata ranije. Prašak za pecivo treba da bude svež, ako mu ne znate rok, proverite svežinu tako što ćete kašičicu praška staviti u pola šolje vruće vode - ako je dobar, pojaviće se mehurići, ako se ništa ne događa, prošao mu je rok.

Ne preterujte, previše praška za pecivo, kvasca, sode bikarbone, ma kako paradoksalno zvučalo, može rezultirati padom torte, jer će se formirati previše vazduha. Torta pada i kad previše čvrsto umutimo masu, zato umutite sve sastojke mikserom, osim brašna koje treba mešati varjačom, laganim i nežnim pokretima.

Kad umutite masu, odmah je pecite, možete sačekati maksimum pola sata, ali ne ostavljajte je na vazduhu nekoliko sati. Pleh napunite do dve trećine kako biste dali dovoljno prostora torti da se širi. Koru ubacite u zagrejanu rernu i ne otvarajte pećnicu.

Pogledajte i Najčešće greške u pripremi kora za tortu

POSLE

Kad torta već splasne, ne možete uraditi mnogo toga. Ako je stavite nazad u rernu, to je neće spasti. Jedino što vam ostaje je da zamaskirate rupu i da je popunite krem sirom, puterom, glazurom, a ako pravite voćnu tortu, popunite rupu voćem.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? 

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: Novosti.rs