1. Testenina se uvek mora kuvati u mnogo vode
Velikim količinama vode potrebno je duže vremena da se zagreju. Ne treba preterivati s vodom u kojoj planirate kuvati testeninu. Dok god je testenina pokrivena vodom, držite stvari pod kontrolom.
2. Soljenje vode ubrzava zagrevanje
Učili su nas da posolimo vodu kako bi ista brže proključa, ali to nije istina. Soljenje vode povećava tačku vrenja vode, zbog čega je potrebno više vremena da ista proključa. Ali, ako u vodi planirate da kuvate testeninu, svakako je posolite, jer je to najbolji način da unesete slanost u ovu namirnicu.
3. Alkohol isparava tokom kuvanja
Ako dodate alkohol tokom pripreme hrane, on će ispariti, ali za to će mu biti potrebno nekoliko sati kuvanja na šporetu. Pripremate li obrok za svoju decu, suzdržite se od dodavanja vina ili piva u vaše kulinarske majstorije.
Pogledajte i Saveti za domaćice iz 1956. godine
4. Upotreba mikrotalasne je loša
Pobornici zdrave ishrane obeshrabriće vas u korišćenju mikrotalasne za kulinarske svrhe, iako je to pogrešno. Ovaj kućni aparat omogućava vam učinkovitu termičku obradu u kratkom vremenu. To je naročito korisno kod pripreme povrća, koje zadržava maksimalno hranjivih materija kada se priprema u kratkom periodu.
5. Ako se opečete, stavite led na ruku
Opekotine na rukama sastavni su deo kulinarskog procesa. Na opekotinu izazvanu kuvanjem nemojte stavljati led ili je uranjati u ledenu vodu jer ćete tako dodatno oštetiti kožu. Umesto toga, namočite opekotinu u hladnoj vodi nekoliko minuta, a potom je omotajte čistim zavojem.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: punkufer
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem