Tradicionlano, za praznik rada priprema se roštilj. Obično to biva na otvorenom, u prirodi.
Cilj svakoga jeste da roštilj bude sočan, mekan i ukusan. A evo i kako to da postignete:
Dakle, postoje neki trikovi u ovom kulinarskom poslu. Govedina i teletina će biti sočniji i mekši ako ih začinite tj. posolite nakon pečenja, dok ostalo meso pout piletine, ćuretine, svinjetine, najbolje je usoliti i začiniti pre pečenja.
Meso stavljeno na roštilj mora biti suvo i ružičasto u sredini. Takođe, treba posvetiti pažnje i pravljenju žara, samog mesta roštiljanja, pa i načina obrtanja mesa.
Pročitajte i Evo kako možete napraviti savršen roštilj bez roštilja
Kod ćevapa najmanje posla ima jer njih nije potrebno začinjavati jer su već pripremljeni, slično je i sa belim mesom s tim što začin sami birate, a peče se dok ne poprimi zlatnu nijansu.
Kobasice je bitno da odaberete crvene, one su takođe već začinjene, tako da vam neće zadavati mnogo muke.
Ukoliko želite da dodate i povrće na žaru, birajte crvene paprike, šampinjone tikvice i patlidžan.
Povrću je dovoljno do 7 minuta, u zavisnosti od jačine vatre.
Uživajte u praznicima sa porodicom i prijateljima.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem