Za ovaj ukusan tradicionalni italijanski specijalitet neće vam ponestati apetita, a ovo će vam biti potrebno:

Sastojci:

1,5kg plavog patlidžana

400g kačkavalja

kesica (40 g) parmezana

brašno

Za paradajz sos:

1l pasiranog paradajza

3-4 čena belog luka

2 kašičice origana

2 kašičice bosiljka

1 kašičica šećera

2 prstohvata soli

malo bibera

malo maslinovog ulja

Pogledajte recept za domaće lazanje.

Priprema:

Patlidžan isecite po dužini, posolite. Beli luk sitno iseckajte i zajedno sa začinima propržite. Dodajte paradajz, šećer i so i kuvajte 20-30 minuta, dok se ne zgusne. Patlidžan umočen u brašno pržite i potom poređajte u nauljanu tepsiju, prelijte paradajz sosom, rendanim kačkavaljem i parmezanom. Ponovite postupak još jednom. Pecite 15 minuta na 200 stepeni.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: tajnikuvar.rs