Za ovaj ukusan tradicionalni italijanski specijalitet neće vam ponestati apetita, a ovo će vam biti potrebno:
Sastojci:
1,5kg plavog patlidžana
400g kačkavalja
kesica (40 g) parmezana
brašno
Za paradajz sos:
1l pasiranog paradajza
3-4 čena belog luka
2 kašičice origana
2 kašičice bosiljka
1 kašičica šećera
Priprema:
Patlidžan isecite po dužini, posolite. Beli luk sitno iseckajte i zajedno sa začinima propržite. Dodajte paradajz, šećer i so i kuvajte 20-30 minuta, dok se ne zgusne. Patlidžan umočen u brašno pržite i potom poređajte u nauljanu tepsiju, prelijte paradajz sosom, rendanim kačkavaljem i parmezanom. Ponovite postupak još jednom. Pecite 15 minuta na 200 stepeni.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: tajnikuvar.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus