Torta je jedan od bitnijih elemanata svakog venčanja i svi gosti sa nestrpljenjem čekaju da vide kako izgleda velika svadbena poslastica. Tokom godina bili su popularni različiti stilovi mladenačkih torti, a mi vam predstavljamo kakve torte su bile najpopularnije od 1916. godine pa do danas.

Pročitajte i Egipat torta

1. Jednostavan stil - 1916.

Ova torta bi verovatno bila nezanimljiva današnjim mladencima. Davne 1916. godine svadbena torta je bila vrlo jednostavna i nije imala spratove. Klasična bela torta na postolju dekorisana samo belim cvećem na vrhu izgleda jednostavno, ali vrlo elegantno.

2. Klasična torta na spratove - 1936.

Još 1936. godine postaje veoma popularna torta na sprat, a što više spratova, to je torta izgledala glamuroznije. Ova bela poslastica nije previše ukrašena, ali te godine se pojavio ukras koji se od tad stalno viđa na svadbenim tortama, figurica mlade i mladoženje na vrhu.

3. Militari stil - 1946.

Od 1946. godine svadbene torte dobijaju dodatne ukrase. I dalje su popularne bele torte na sprat, ali sa ukrasima od šlaga, poput potkovica za sreću, kao i sa cvetićima žute boje. Figura mlade i mladoženje ostaje na vrhu, ali se sada pojavljuje u drugačijem stilu, jer je figura mladoženje u vojnčkom odelu.

Pročitajte i Bogata čokoladna torta

4. Visoka torta baršunastog stila - 1986.

Od 50-ih godina do 80-ih stilovi mladenačkih torti se nisu značajno promenili, ali se 1986. godine pojavljuje torta koja je pravo iznenađenje.

Ove torte su bile veoma visoke, sa oko tri visoka sprata i dve torte sa strane, bele, ali sa dosta ukrasa od plavog šlaga. Novina je što se na vrhu ne nalazi figura mladenaca, već dva goluba koja simbolizuju mir i ljubav.

5. Torta sa mafinima - 2000.

Već 2000. godine vraća se klasičan stil torti, ali i drugačiji od onog ranije. Torte nisu bile velike, već na dva sprata, bele, ukrašene šarama od crnog fondana. Tada su pravi hit postali mafini poređani oko torte i ukrašeni identično kao torta.

Takođe, figure mladenaca nisu više klasične, već postaju urnebesne pokazujući univerzalne bračne situacije.

Pročitajte i Raskošna torta

6. Šarena torta - 2016.

Danas mladenci beže od klasičnog stila od pre i uglavnom biraju raznobojne, umetničke torte. Figure mladenaca se više ne stavljaju na vrh, ali torta na sprat i dalje ostaje neprevaziđena.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/