Korica: 


Sastojci:

Za korice: 

15 belanaca
15 kašika šećera
300 g mlevenih pečenih lešnika
3 kašike brašna 

Za fil 1: 

15 žumanaca
2 pudinga od vanile
10 kašika šećera
700 ml mleka
250 g putera 

Za fil 2: 

150 g šećera
200 g mlevenih lešnika
600 ml slatke pavlake
3 kašike ulja 

Za dekoraciju: 

400 g šlaga
300 ml kisele vode

Umutite 5 belanaca sa 5 kašika šećera u čvrst šam. Dodajte 100 g mlevenih lešnika, kašiku brašna, i polako promešajte varjačom. Pleh veličine 30x40 cm obložite papirom za pečenje i sipajte u njega pripremljenu smesu za koru. Pecite na 180 stepeni dok ne porumeni. Na isti način ispecite još 2 kore. 

Fil 1: 

U šerpu sipajte 500 ml mleka, dodajte šećer i kuvajte dok ne proključa. Posebno umutite preostalo mleko sa pudingom od vanile i žumancima. Sipajte u ključalo mleko i kuvajte na umerenoj temperaturi mešajući dok se fil ne zgusne. U ohlađeni puding dodajte puter i umutite mikserom.

Fil 2: 

Napravite grilijaš: U suvu šerpu sipajte šećer i zagrevajte ga dok se ne karamelizuje. Potom smesu sipajte na nauljen pleh i ostavite da se ohladi. Kad se ohladi izlomite je i sameljite. Slatku pavlaku umutite u čvrst šlag pa sjedinite sa grilijašem i lešnicima. Polako promešajte varjačom kako biste dobili ujednačenu smesu. 

Tortu filujte ovako: prvu koru premažite trećinom fila 1, a potom nanesite trećinu fila 2. Postupak ponovite još dva puta i tortu odozgo ukrasite šlagom umućenim sa kiselom vodom.