Sastojci:
- 4 jajeta
- 15 g kokosovog ulja ili neslani puter, rastopljen
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 150 g bademovog brašna
- 100 g ksilitola ili zaslađivač po vašem izboru
- 30 g kakao praha
- ¼ kašičice sode bikarbone
- 120 ml bademovog ili kokosovog mleka
- 1 kašičica jabukovog sirćeta
- pola kašičice praška za pecivo
Za preliv
- 250 g grčkog jogurta
- 1 kašičica kakao praha
- 1 kašičica zaslađivača ksilitola
Priprema keto torte:
Isprobajte recept za keto čokoladnu tortu i uverite se koliko je ukusna.
Za preliv, sipajte jogurt na komad gaze ili muslina, stavite u sito postavljeno iznad posude i ohladite najmanje 2 sata ili preko noći. Umutite proceđeni jogurt sa kakaom i ksilitolom i vratite ga u frižider.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Papir za pečenje pokvasite, zgužvajte, iscedite a potom njime obložite kalup za torte prečnika 22cm.
Odvojite belanca od žumanaca pa belanca umutite u čvrst sneg. Pomešajte žumanca, kokosovo ulje i vanilu u činiji. Dodajte bademovo brašno, ksilitol, kakao, bikarbonu, mleko i sirće. U tu smesu zatim umutiti belanca i prašak za pecivo, pa sipati u pleh.
Pecite 15 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 160 stepeni i pecite još 15 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi pre nego što izvadite iz kalupa. Stavite na tanjir i nanesite preliv odozgo. Pospite kakaom.
Bonus video
Čokoladni krem desert gotov očas posla
Od starog hleba napravite najbolje predjelo - rolnice punjene belim mesom i bešamel sosom!
Pečena škarpina u vinu za Svetog Trifuna
Princ salata sa belim mesom, jajima i krastavcima
Kako se pravi vinogradarska pogača za Svetog Trifuna