1. Zagrejte rernu na 180 stepeni.


Sastojci:

Za ragu:

4 kašike maslinovog ulja

4 celera

2 šargarepe

1 crni luk

2 čena belog luka

1 veza ruzmarina

700 g mlevene junetine

340 g mlevenog svinjskog mesa

1 flaša crvenog vina (750 ml)

2 konzerve od 400g pirea od paradajza

200 ml juneće supe

so 

mleveni biber

Za bešamel sos:

1 l mleka

2 lovorova lista

četvrtina crnog luka

prstohvat muskatnog oraščića

50 g putera

50 g brašna

pakovanje testa za lazanje

125 g mocarela sira

malo rendanog parmezana

crni biber

2 kašike putera

2. Za  pripremu ragua, zagrejte maslinovo ulje  u tiganju , pa ubacite isečeni celer, šargarepu i luk. Pržite petnaestak minuta, dok povrće ne omekšai dobije zlatnu boju. Dodajte ruzmarin i iseckani beli luk, i pržite još par minuta.

3. Dodajte mleveno meso , i pržite dok ne ispari sva voda iz tiganja.

4. Sipajte oko 400 ml vina i dobro promešajte. Ostavite da se kuva 45 minuta.

5. Kada ispari alkohol iz vina, dodajte juneću supu i pire od paradajza. Kuvajte bez poklopca dva sata. Posolite i pobiberite.

6. Za bešamel sos, sipajte mleko u šerpu, dodajte dva lovorova lista, iseckani crni luk i muskatni oraščić. OStavite da provri.

7. I drugoj posudi otopite puter i dodajte brašno. Lepo izmešajte i kuvajte 2 minuta. Sklonite mleko sa vatre i postepeno dodajte smesu od brašna, uz konstantno mešanje.

8. Gotovo testo za lazanje prokuvajte u posoljenoj vodi 3 minuta. Dno posude u kojoj ćete peći lazanje premažite bešamel sosom, potom stavite koru, pa parmezan i mocarelu isečenu ne četvrtine, posolite i pobiberite i dodajte meso. Ponovite postupak sve dok imate sastojaka. Na vrh stavite komadiće putera i pecit u rerni 30 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu