Čišćenje organizma treba sprovoditi najmanje jednom u šest meseci, odnosno dva puta godišnje, jer nagomilani toksini mogu dovesti do različitih bolesti. Česte prehlade, infekcije, umor, pospanost, dekoncentracija – sve je to dokaz prisutnosti toksina u organizmu, malignih bakterija i drugih, ne manje štetnih stvari.

Pročitajte i: 14 zdravstvenih blagodeti kefira

Odlično je za pamćenje i koncentraciju (posebno za starije osobe). Snižava krvni pritisak, leči arteriosklerozu i opstipaciju. U kombinaciji sa kefirom, smanjuje nivo šećera u krvi, čisti creva i krvne sudove, normalizuje metabolizam i rad gušterače, povećava nivo hemoglobina u krvi. Ovo je zaista čudesno narodno sredstvo!

Lekovita smesa kefira i heljdinog brašna 

Sastojci:

1 kašika heljdinog brašna

180 ml kefira

med po želji

Priprema:

Kašiku heljdinog brašna preliti sa čašom (180ml) kefira i dobro promešati. Učinite to uveče i ostavite u frižideru. Ujutro, još jednom promešajte i pojedite ga. Najbolje je ovu smesu uzimati umesto doručka. Po želji zasladite sa malo meda. Posle nemojte ništa jesti 3 sata. Kura čišćenja neka traje 14 dana.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: lijekizprirode.com