Iako postoje mnoge predrasude o štetnosti pripremanja hrane u mikrotalasnoj , nauka govori drugačije. Naučnici su nakon istraživanja objavili vest da ipak ova savremena naprava bezbedno može da se koristi za pripremanje namirnica. ...

Ako ste ikada osetile zabrinutost zbog pripremanja hrane u mikrotalasnoj, nema potrebe da više brinete.
Nova studija dokazuje da je ovaj, na prvi pogled lenj način pripreme hrane, u stvari mnogo zdraviji nego što je klasično kuvanje ili pečenje.
Evo zašto: Naučnici tvrde da je na primer, za pripremu brokolija potrebno 10 minuta kuvanja u vodi ili u rerni. Nakon samo 3-5 minuta kuvanja brokoli gubi mnoge hranljive sastojke, a jedan od njih je jak antioksidans po imenu - glukorafanin. Dakle, što duže kuvate povrće u vodi uništavate hranljive sastojke.
Najbolji način za termičku obradu povrća do savršenstva je priprema u mikrotalasnoj pećnici.
Pročitajte i: 6 neuobičajenih namena mikrotalasne rerne
Mikrotalasna zagreva molekule hrane, ali ne i vazduh oko nje. Omogućava da kuvate hranu za manje vremena, pri relativno niskoj temperaturi, sa malom količinom vode - svi razlozi za očuvanje hranljivih sastojaka. Obaveštenje iz Harvard medicinske škole, pokazalo je da hrana pripremljena u mikrotalasnoj zadržava većinu vitamina i minerala, nego bilo koji drugi način kuvanja.
Zaposlene žene, radujte se!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: zenskimagazin.rs