Torte su omiljene poslastice koje najčešće sadrže veliku količinu šećera, a njihova priprema može da zahteva i dosta vremena. Ipak, nisu svi slatkiši isti. Osim toga što može da se napravi bez grama šećera, torta ne mora da vam oduzme previše vremena. Izuzetni sastojci, kratko vreme za njenu pripremu, ali i odsustvo šećera su nešto što ovu tortu čini posebnom.

Sastojci:

Kora:

2 šoljice badema

3 kašike kakaa

4 kašike agava sirupa

2 kašike kokosovog maslaca

Pomešajte sve sastojke u multipraktiku. Smesa treba da bude sjedinjena kada se pritisne. Odvojite 1/4 šoljice. Pritisnite preostali deo na dno kalupa za tortu. Stavite u frižider.

Pogledajte i: Hrskava nepečena torta s jagodama

Fil:

3 pomorandže 

2/3 šoljice agave

2 1/2 šoljice indijskih oraščića (potopljenih najmanje 3 sata)

3 kašike kokosovog maslaca

Ribajte koricu od svih pomorandži. Trebali bi da imate barem 3 kašike ribane kore od pomorandže. Pazite da samo ribate narančasti deo, jer je beli gorak. Iscedite sok iz svih pomorandži. Trebali bi imati oko 2/3 šoljice. Stavite indijske oraščiće, agavu, kokos maslac, koricu i sok od pomorandže u blender i miksajte dok ne dobijete gladak krem.

Prelite preko kore, posuti dodatno koru na vrh za dekoraciju i držati u frižideru najmanje 4 sata pre posluživanja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/