Iako priprema ovog ručka može da zahteva malo više vremena, ipak se svaki utrošeni minut na posletku isplati. Ipak, ukuliko imate već proverenog mesara, možete ga zamoliti da vam odvoji kosti od pileta tako da vama onda ostaje onaj lakši deo posla. Filovanje mesa i pečenje u rerni.
Potrebno je:
1 celo veće pile
200g šunke
200g kačkavalja
dimljena slanina
3-4 kašike senfa
so, vegeta, biber
Pile odvojite od kostiju, ali tako da vam ostane u jednom komadu. Potom ga dobro izlupajte i napravite pravougaoni oblik. Meso posuti začinima, so, vegeta i malo bibera, pa namazati senfom. Ako hoćete da bude pikantno pomešajte običan i ljuti senf. Zatim ređate šunku, pa kačkavalj i na kraju šnite dimljene slanine. Šunka, slanina i kačkavalj bi bilo dobro da vam budu isečeni na tanke listove jer ćete tako lakše sve urolati...
Kad ste sve poslagali, pažljivo jednu stranu pileta krenite da uvijate. Napravite rolat. Najbolje bi bilo uvezati ga u mrežicu koju možete kupiti u većim marketima a kostiti se baš za pečenje mesa, a ako nemate mrežicu pričvrstite kraj rolata čačkalicama, pa umotajte u foliju. Stavite da se peče u rernu uz dodatak malo ulja i malo vode. Nakon sat vremena izvaditi iz rerne i skinuti foliju pa još malo vratiti u rernu da se uhvati korica. Kad kožica pileta lepo porumeni izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi.
Mlak ili hladan rolat seci na parčiće i služiti uz prilog, krompir i svežu salatu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus