Iako priprema ovog ručka može da zahteva malo više vremena, ipak se svaki utrošeni minut na posletku isplati. Ipak, ukuliko imate već proverenog mesara, možete ga zamoliti da vam odvoji kosti od pileta tako da vama onda ostaje onaj lakši deo posla. Filovanje mesa i pečenje u rerni. 

Potrebno je:

1 celo veće pile

200g šunke 

200g kačkavalja

dimljena slanina

3-4 kašike senfa

so, vegeta, biber

malo vode

malo ulja

Pročitajte i: Rolat od svinjetine

Priprema:

Pile odvojite od kostiju, ali tako da vam ostane u jednom komadu. Potom ga dobro izlupajte i napravite pravougaoni oblik. Meso posuti začinima, so, vegeta i malo bibera, pa namazati senfom. Ako hoćete da bude pikantno pomešajte običan i ljuti senf. Zatim ređate šunku, pa kačkavalj i na kraju šnite dimljene slanine. Šunka, slanina i kačkavalj bi bilo dobro da vam budu isečeni na tanke listove jer ćete tako lakše sve urolati... 

Kad ste sve poslagali, pažljivo jednu stranu pileta krenite da uvijate. Napravite rolat. Najbolje bi bilo uvezati ga u mrežicu koju možete kupiti u većim marketima a kostiti se baš za pečenje mesa, a ako nemate mrežicu pričvrstite kraj rolata čačkalicama, pa umotajte u foliju. Stavite da se peče u rernu uz dodatak malo ulja i malo vode. Nakon sat vremena izvaditi iz rerne i skinuti foliju pa još malo vratiti u rernu da se uhvati korica. Kad kožica pileta lepo porumeni izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi. 

Mlak ili hladan rolat seci na parčiće i služiti uz prilog, krompir i svežu salatu. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: stvarukusa.rs