1. Šampinjone iseckajte na listiće, krastavce i luk na kockice, a beli luk zdrobite. Sve pomešajte i začinite –nadev je gotov.
2. Meso pripremite za rolovanje takozvanim kružnim sečenjem: po dužini zarežite meso duboko koliko želite da kasnije bude debelo i dalje secite kao da odmotavate papir, držeći se te iste debljine. Na kraju treba da dobijete ploču od mesa, kao kad oklagijom razvučete testo.
3. Maljem istucite meso da bude što tanje. Celu ploču pospite solju, biberom i majoranom, pa odozgo rasporedite pripremljen nadjev. Lepo urolajte, pa dobijeni rolat spolja dobro posolite, a preko rolata po širini stavite režnjeve pancete (kao da želite da obeležite kako ćete meso kasnije seći).
4. Ceo rolat lepo umotajte pancetom i povežite kuhinjskim koncem.
5. Pecite na 170 stepeni oko sat vremena (koliko će pečenje trajati, zavisi od debljine mesa, odnosno kako ste ga obradili), i tokom pečenja s vremena na vreme podlivajte bujonom ili vodom.
6. Pečen rolat ostavite da malo odstoji na toplom, i tek onda secite šnite.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus