Probajte recept za ovu kremastu tortu sa čokoladom i šlagom. Bogat dezert savršen za sve prilike!
Sastojci:
12 jaja
400 g čokolade
250 g šećera
250 g mlevenog keksa
350 g margarina/ putera
500g šlaga
Pročitajte i: Kremasta torta od sira i amaretina
Priprema:
Umutiti puter sobne temperature i šećer, zatim dodati žumanca, otopljenu čokoladu, kao i keks. Posebno umutiti belanca i pažljivo sjediniti sa predhodnom smesom.
Smesu podeliti na 2 dela. Jedan deo staviti u frižider (to je za fil), a od drugog dela ispeći 4 korice u četvrtastom plehu ili okruglom dimenzija 22 cm. Pleh najbolje obložiti pek papirom.
Filovanje: kora, fil, šlag, kora, fil, šlag i tako dok se ne potroši sav materijal. Odozgo može neko voće, čokolada ili je jednostavno ukrasite po želji.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: oklagija.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno