Ako mislite da je limun samo dobar za pite od limuna i osvežavajuća pića, onda će vas ovaj članak navesti na razmišljanje. Ukusno voće može biti daleko korisnije nego što ste mogli zamisliti.

Ovo su samo neke od prednosti limuna.

Pijte vodu s limunom kako biste izgubili težinu.

Vitamin C je hranjivi sastojak koji je dokazao svoju efikasnost u snižavanju nivoa kortizola, hormona stresa koji uzrokuje osećaj da ste gladni. 

Nijedna pojedinačna hrana ili napitak neće dovesti do značajne količine gubitka telesne težine sama za sebe. Međutim, možete jesti određenu hranu ili piti pića koja bi mogla biti korisna za poboljšanje rezultata mršavljenja kada odlučite krenuti sa zdravijim načinom života.

Osim toga, ako pijete vodu s limunom umesto pića koja imaju više kalorija poput kafe sa šećerom ili voćnih sokova, to će sigurno doprineti vašem izgledu. Dok 330 ml (limenka) Coca-Cole ima 140 kalorija, sok od limuna pomešan s vodom ima 0 kalorija, i stoga vam može pomoći da izgubite težinu.

Pročitajte i: Kako da vam limun bude svež mesec dana

Sok od limuna za detoksiju jetre

Piti vodu s limunom je sjajan način da započnete jednostavan detox vašeg tela i poboljšate rad probavnog sastava. Pektin u limunu pomaže da se ukloni otpad iz creva. Kolin u lecitinu i ulja u kori citrusa pomažu detoksikaciji jetre i time omogućuju da ona bolje radi. Lecitin dovodi do povećanja raspadanja, apsorpcije masti i probave masti.

Evo jednostavnog, ali delotvornog pića koje možete napraviti kod kuće:

1 celi limun (isecite na komade zajedno s korom)

pola šoljice vode

1 kašičica lecitina (ili jedno sirovo jaje)

2-3 kašičice sirovg kokosovog maslaca ili ekstra devičanskog maslinovog ulja;

1 kapsula vitamina E;

1 grumen svežeg đumbira (odnosno sok isceđen iz njega)

limun

Pomešajte sve sastojke i mešajte jedan minut.

Stavite piće u frižider i potrudite se da ga popijete sledeći dan. Za najbolje rezultate, popijte pola mešavine pre doručka.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: pravisavjeti.info