Kremasti žuti fil iz ovog preukusnog kolača nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Spoj ukusa vanile, šećera u prahu i hrskavog biskvita. Ovako se u nekoliko reči mogu opisati fenomenalne domaće princes krofne.
Potrebno je
Za testo:
2 čaše vode
120g ulja
220g mekog brašna
6 jaja
Za fil:
800g mleka
8 kašika šećera
3 pudinga od vanile
100g putera
1 šlag
Pročitajte i: Brza i jeftina torta za iznenadne goste
Priprema testa:
Staviti na šporet da provri 2 čaše vode, pa uz mešanje dodati 140g ulja i 220g mekog brašna. Mešati da se dobije glatka masa. Skinuti sa vatre. Ostaviti da se testo ohladi, a zatim uz stalno mešanje dodati jedno po jedno jaje. Kad se formira mekano glatko testo, kašičicom vaditi krofne veličine manjeg oraha i rešati na podmazan pleh. Napravite veći razmak između, jer krofne dosta narastu. Brzo se ispeku. Izvaditi i ostaviti da se ohlade.
Svaku popreko iseći i puniti filom.
Priprema fila:
800g mleka prokuvati sa 8 kašika šećera, pa dodati 3 pudinga od vanile. Kad se to malo ohladi dodati 100g prethodo umućenog putera i jedan šlag i filovati krofne.
Nakon što svaku krofnu napunite filom pospite prah šećerom i poslužite.
Uživajte u kremastom ukusu ovog fenomenalnog domaćeg kolača.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem