Umutiti belanca sa šećerom, pa kad su umućena u čvrst šne dodati žumanca, brašno i kakao. Dodati 1/2 kesice cimeta. Pleh 26cm obložiti hartijom pa peći na 200C 20 min. Pečenu tortu izvaditi na okrugli tanjir da se hladi pa je hladnu preseći na pola. Umutiti šlag po upustvu pola odvojiti pa dodati 200 gr jagoda i još mutiti da se izjednači. Posebno omekšati margarin pa ga penasto umutiti sa 100 gr prah šećera i vanilom i sjediniti sa šlagom sa jagodama. Kore natopiti sa mlekom pa namazati pola šlaga sa jagodama . Ostatak jagoda poredjati i premazati ostatkom šlaga. Poklopiti sa drugom polovinom torte i odozgo namazati drugi deo šlaga od vanile. Krupno narendati čokoladu. Staviti u frižider dva sata da se stegne. Evo je naša tortica za 40 min. gotova dok su nam gosti popili kaficu i odmorili se...
Brza i jeftina torta za iznenadne goste
Kad Vam se iznenada najave gosti do koji stalo, kao meni danas evo jedne tortice veoma lake za pravljenje, malo treba a ukus je savršen verujte mi….
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus