Testenina sa tunjevinom

Sastojci:

400 g testenine

160 g tunjevine iz konzerve (u komadu)

5-6 paradajza u ulju

50 g buđavog sira

150 g feta sira

list peršuna

ruzmarin

so, biber

maslinovo ulje

Priprema:

1. Testeninu skuvati prema uputstvu i dobro ocediti.

2. Tunjevinu ocediti pa iscepkati na manje komade.

3. Paradajz iseckati, a višak ulja sačuvati za pastu.

4. Feta sir iseckati što sitnije a buđavi sir izmrviti.

5. U dubljoj posudi pomešati pastu sa pripremljenim sastojcima, začiniti prema ukusu i dodati maslinovo ulje i ulje iz paradajza.

6. Sve dobro promešati i ukrasiti seckanim peršunom ili svežim listom bosiljka.

7. Dekorisati po želji i poslužiti toplo.

Pročitajte i: Krompir salata

Pileće pljeskavice

Sastojci:

1 kg belog mesa (pileće grudi)

50 g griza

3 jajeta (belanca)

so, biber

prstohvat muskatnog oraha

ulje

Priprema:

1. Meso dva puta samleti na mašini za mlevenje.

2. Dodati griz, penasto umućena belanca i začine pa dobro zamesiti smesu.

3. Pripremljenu smesu pokriti i ostaviti da miruje dvadesetak minuta.

4. Nauljenim dlanovima formirati manje pljeskavice i pržiti na ugrejanom tiganju (na malo ulja).

5. Kada meso porumeni sa jedne strane, okrenuti na drugu stranu i nastaviti prženje na umerenoj temperaturi.

6. Pripremljene pljeskavice poslužiti uz krompir pire i salatu od svežeg povrća.

Pročitajte i: Salata za jak imunitet: Marinirana sirova cvekla

Pohovano belo meso

Sastojci:

400 g belog mesa

3 jajeta

120 ml kisele vode

230 g brašna

1 prašak za pecivo

so, biber

peršunov list

ulje

Priprema:

1. Meso (pileće, ćureće) obariti (ili iskoristiti meso iz supe, čorbe), izvaditi iz vode i sačekati da se ohladi.

2. Komade mesa sitno iseckati i začiniti po ukusu.

3. Jaja penasto umutiti i blago posoliti.

4. U umućena jaja dodati kiselu vodu, a zatim postepeno dodavati brašno i neprestano mutiti smesu, sve dok se ne dobije gustina slična masi za palačinke.

5. Dodati prašak za pecivo i promešati, pa u dobijenu smesu dodati meso i sjediniti.

6. Kašikom vaditi smesu i pržiti na umereno ugrejanom ulju sa obe strane, dok ne dobije zlatnorumenu boju.

7. Prženo meso izvaditi na papirni ubrus, sačekati da se višak masnoće ocedi a zatim poslužiti uz salatu ili umak po želji

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor:posaljirecept.rs