Testenina sa tunjevinom
Sastojci:
400 g testenine
160 g tunjevine iz konzerve (u komadu)
5-6 paradajza u ulju
50 g buđavog sira
150 g feta sira
list peršuna
ruzmarin
so, biber
maslinovo ulje
Priprema:
1. Testeninu skuvati prema uputstvu i dobro ocediti.
2. Tunjevinu ocediti pa iscepkati na manje komade.
3. Paradajz iseckati, a višak ulja sačuvati za pastu.
4. Feta sir iseckati što sitnije a buđavi sir izmrviti.
5. U dubljoj posudi pomešati pastu sa pripremljenim sastojcima, začiniti prema ukusu i dodati maslinovo ulje i ulje iz paradajza.
6. Sve dobro promešati i ukrasiti seckanim peršunom ili svežim listom bosiljka.
7. Dekorisati po želji i poslužiti toplo.
Pročitajte i: Krompir salata
Pileće pljeskavice
Sastojci:
1 kg belog mesa (pileće grudi)
50 g griza
3 jajeta (belanca)
so, biber
prstohvat muskatnog oraha
ulje
Priprema:
1. Meso dva puta samleti na mašini za mlevenje.
2. Dodati griz, penasto umućena belanca i začine pa dobro zamesiti smesu.
3. Pripremljenu smesu pokriti i ostaviti da miruje dvadesetak minuta.
4. Nauljenim dlanovima formirati manje pljeskavice i pržiti na ugrejanom tiganju (na malo ulja).
5. Kada meso porumeni sa jedne strane, okrenuti na drugu stranu i nastaviti prženje na umerenoj temperaturi.
6. Pripremljene pljeskavice poslužiti uz krompir pire i salatu od svežeg povrća.
Pročitajte i: Salata za jak imunitet: Marinirana sirova cvekla
Pohovano belo meso
Sastojci:
400 g belog mesa
3 jajeta
120 ml kisele vode
230 g brašna
1 prašak za pecivo
so, biber
peršunov list
ulje
Priprema:
1. Meso (pileće, ćureće) obariti (ili iskoristiti meso iz supe, čorbe), izvaditi iz vode i sačekati da se ohladi.
2. Komade mesa sitno iseckati i začiniti po ukusu.
3. Jaja penasto umutiti i blago posoliti.
4. U umućena jaja dodati kiselu vodu, a zatim postepeno dodavati brašno i neprestano mutiti smesu, sve dok se ne dobije gustina slična masi za palačinke.
5. Dodati prašak za pecivo i promešati, pa u dobijenu smesu dodati meso i sjediniti.
6. Kašikom vaditi smesu i pržiti na umereno ugrejanom ulju sa obe strane, dok ne dobije zlatnorumenu boju.
7. Prženo meso izvaditi na papirni ubrus, sačekati da se višak masnoće ocedi a zatim poslužiti uz salatu ili umak po želji
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor:posaljirecept.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom