Barena piletina sa povrćem je uvek dobar izbor za ručak. Osim što je jelo na kašiku, brzo će biti gotovo i možete ga podgrevati i narednog dana. Evo kako da ga lako i brzo pripremite.
Sastojci:
1 veća glavica crnog luka
2 šargarepe
1 kriška korena celera
3 srednja krompira
4 karabataka
ulje
1 kašičica mlevene paprike
2 lovorova lista
1 dl soka od paradajza
mešavina začina
3 kašike griza
3 kašike brašna
50 ml vode
Priprema:
1. Povrće očistiti pa crni luk iseći na kockice, celer izrendati na krupno rende a šargarepu iseći na kolutove.
2. Krompir oguliti i iseći na krupnije kocke, karabatake preseći napola.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i celer te dodati kolutove šargarepe i kratko propržiti.
4. Dodati piletinu i pržiti je sa svih strana da porumeni. Potom nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok meso napola ne omekša.
5. Nakon toga dodati krompir, sok od paradajza, lovor, mlevenu papriku i začine po ukusu, sipati vode koliko je potrebno da meso ogrezne i kuvati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju.
6. Posebno pripremiti smesu za knedle. Umutiti jaja i vodu pa dodati brašno, griz i malo soli po ukusu da bi se dobila kašasta smesa.
7. Kašikom vaditi knedle i spuštati ih u paprikaš.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: posaljirecept.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem