Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo zbog čega treba da zamrzavate limun

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Sok, pulpa, kora: od limuna se ne baca ništa! Čak i njegova izrazito žuta boja izgleda kao stvorena da obasja trpezu i podari nam prijatnost i energiju.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Nova studija je pokazala kako limunoidi, prirodna jedinjenja prisutna u limunu i drugim agrumima, zaustavljaju razvoj ćelija raka dojke.  Da li ste znali da limun treba da iskoristite u celosti? Ništa s njega ne smete baciti! I to ne samo zbog zdravstvenih razloga, nego i zbog neverovatnog ukusa!

Jednostavno je, uzmite organski limun, dobro ga operite i stavite u zamrzivač. Nakon što ste limun dobro zamrznuli, potrebno ga je izrendati.  Zatim ga posuti na salatu, sladoled, supe, žitarice, rezance ili bilo šta drugo. Ono što ćete doživeti je sasvim novi ukus u kojem ćete uživati.

Limunova kora sadrži 5 do 10 puta više vitamina nego sam sok od limuna. Ovo ujedno i pomaže pri oslobođanju tela od toksina. Limun ima antimikrobni učinak protiv bakterijskih infekcija i gljivica. Učinkovit je protiv internih parazita i crva, reguliše krvni pritisak; deluje kao antidepresiv, pa je odličan u borbi protiv stresa i živčanih poremećaja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti