Sudeći prema njujorškom magazinu Saveur, koji dodeljuje Nagrade dobrog ukusa (Good Taste Awards), vegetarijanci bi trebalo da putuju u Berlin, a začinjena hrana je najbolja na Bliskom istoku.
Ovogodišnje gastronomske nagrade imaju interesantne nove kategorije, pa je tako na primer sledeća "velika mala stvar" (Next Big Little Thing) AGA, restoran u italijanskom gradiću San Vito di Kadore. Njujorški časopis piše da se sve namirnice koje se koriste za pripremanje hrane u ovom restoranu love na ili u blizini imanja na kojem se restoran nalazi.
Pogledajte i Ovo su najzdravije namirnice na svetu
Revolucionarnim u kategoriji testa nazvani su pekara „Tartin“ u San Francisku i „Laboratorija hleba“ u Vašingtonu.
Fermentisani tofu je prava poslastica u mnogim azijskim zemljama, a opisuje se kao „nešto što nije prva asocijacija na dobar ukus“.
U svakom slučaju, ovaj njujorški gastronomski magazin, „najukusnijim“ gradom na svetu proglasio je Tokio, a razlog za to je što „posetioci Tokija mogu da jedu stvarno ukusnu hranu po različitim cenama“, objasnio je urednik časopisa. „To ne važi samo za japansku hranu jer su u Tokiju veoma zastupljene i italijanska i francuska kuhinja.“
Pogledajte i U ovim zemljama se jede najukusnija hrana
Berlin je krunisan „vegetarijanskom prestonicom“, a London važi za grad s najviše barova koji su se našli na listi 50 najboljih barova na svetu. Ipak, Los Anđeles ima najbolje koktele na svetu.
Irska je odlična za one koji žele da probaju raznoliku hranu - od jagnjetine sa Akil ostrva, do dagnji iz Kilari Harbora, Irska nudi najbolje kulinarsko putovanje, kažu stručnjaci.
Bliski istok je pogodna destinacija za različite ukuse, a Santijago u Čileu je sledeći „veliki grad hrane“.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Mondo
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus