Jastog
Jastozi pripadaju porodici morskih rakova, koji svake godine američkom tržištu donesu oko dve milijarde dolara. Jastog se najčešće priprema tako da ga se živ ubaci u ključalu vodu. Meso je ukusno i fino, ali je dosta i skupo. Međutim, obožavaoci kažu da ukus vredi svaki dinar...
Pogledajte i Ovo su najskuplje čokolade na svetu
Fugu
Fugu je vrsta japanske ribe, čije meso ako nije dobro pripremljeno može dovesti do smrti. Sam proces pripreme je vrlo skup, jer fugu mogu pripremati samo kuvari s posebnom dozvolom, koji prolaze rigoroznu obuku i kontrolu.
Pogledajte i Ovo su najskuplje kafe na svetu
Šafran
Ovo je najskuplji začin na svetu. To uopšte nije čudno, s obzirom da za kilogram treba ubrati 150 do 200 hiljada cvetova! Cvetovi su jarko žute boje i začin ima prilično gorak ukus.
Govedina Kobe
Prava Kobe govedina proizvodi se od mesa posebne vrste Vagiu goveda u Japanu. Način uzgoja ovih goveda i dan danas je tajna, ali po nekim tvrdnjama, daje im se pivo i žitarice što mesu daje poseban ukus. Kilogram često prelazi i cenu od 300 dolara!
Pogledajte i 15 najskupljih specijaliteta na svetu
Beluga kavijar
Najskuplja namirnica na svetu, čija cena prelazi 5000 dolara po kilogramu. Kavijar se dobija od ikre, tj. jajašca riba. Beluga se uglavnom služi na malom komadu tostiranog hleba, jer je greh sa bilo čim drugim kvariti taj božanstveni ukus.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Punkufer
Original šampita koju će deca obožavati
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu