Od bundeve se mogu pripremati slana i slatka jela, može se jesti živa, dinstana, pečena, pržena...
Bundeva je takođe i veoma lekovita i preporučuje se osobama obolelim od reume, gihta, zapaljenja bubrega i mokraćne bešike.
Kod zapaljenja bubrega ili bešike savetuje se svakodnevni obrok od dinstane, neslane bundeve s malo paradajza i seckanog crnog luka koji je začinjen kašikom pavlake.
Za ublažavanje bolova od proširenih vena, treba je sveže nastruganu staviti kao oblog i tako je duže držati.
Za vas smo izdvojili 6 različitih recepata sa bundevom. Pogledajte!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Ukoliko želite da bude drugačija, dodajte suvo grožđe ili lomljene orahe...
Ovo jelo može biti kompletan ručak ako se posluži uz krutone, kockice pečenog hleba, i sezonsku salatu.
Obogatite svoju svoju zimnicu ukusnim džemom od bundeve, i sačuvajte ukus ovog najpoznatijeg jesenjeg dara za hladnije dane.
Ruzmarin mafinima daje posebnu aromu koja zavodi.
Ovaj med predstavlja pravi melem za vašu jetru i bubrege. Evo kako da ga napravite...
Voljene lazanje u jesenjoj varijanti sa bundevom.
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Recept za svinjsko pečenje za Božić
Posni rolat sa keksom i kafom za Badnji dan
Korpice punjene piletinom i šampinjonima