Ovo odlično povrće poseduje antibakterijska svojstva, leči mnoge bolesti, uključujući različite prehlade, arterosklerozu i bolesti bubrega, jača kapilare i dobar je adaptogen. U kineskoj medicini beli luk se koristi za potpuni oporavak organizma.
Pogledajte i Zbog čega ne treba da bacate proklijali beli luk
Naime, kinezi uzimaju mali čen belog luka, stavljaju ga u usta i natapaju pljuvačkom, "šetajući" po usnoj duplji, kao kada sisate bombonu. Ova procedura sprovodi se ujutro i traje 30 minuta.
Efekat je zaista zapanjujući - pljuvačka, zajedno sa hranljivim, korisnim materijama dospeva u krv, čisti krvne sudove i limfu. Takođe, beli luk jača usnu duplju i desni prestaju da krvare.
Pogledajte i Koristite beli luk kao lek? Izbegnite ove greške
Nakon procedure, beli luk treba ispljunuti i oprati zube. Ako se, i nakon pranja zuba, oseća miris, ubaciti u usta zrno kafe ili malo peršunovog lista. Nekoliko gutljaja mleka će potpuno ukloniti miris belog luka iz usta.
Zašto treba da počnete da stavljate beli luk u usta?
- Čisti krv
- Reguliše apetit
- Štiti od epidemije gripa i drugih respiratornih bolesti
- Neverovatno ojačava imunitet
- Koristan je kod anemije
- Leči hronični bronhitis
- Pomaže kod bolesti bubrega i bešike
- Čisti kožu
Pogledajte i Zbog čega je dobro jesti beli luk na prazan stomak
Ako vam predstavlja problem da stavite ceo čen belog luka u usta, počnite sa četvrtinom ili manjim komadićem, i polako povećavajte količinu.
Ovaj metod lečenja odličan je i protiv kašlja i kamena u bubregu.
Mnogi koji su isprobali oduševljeni su rezultatima, pa ukoliko imate bilo koji od navedenih problema, stisnite zube i isprobajte. Isplatiće vam se!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus