Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostalo

Držite čen belog luka u ustima nekoliko minuta - bićete oduševljeni rezultatom!

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Otkrijte neprocenjljive blagodeti belog luka.

Izvor: Profimedia/Shutterstock

Ovo odlično povrće poseduje antibakterijska svojstva, leči mnoge bolesti, uključujući različite prehlade, arterosklerozu i bolesti bubrega, jača kapilare i dobar je adaptogen. U kineskoj medicini beli luk se koristi za potpuni oporavak organizma.

Pogledajte i Zbog čega ne treba da bacate proklijali beli luk

Naime, kinezi uzimaju mali čen belog luka, stavljaju ga u usta i natapaju pljuvačkom, "šetajući" po usnoj duplji, kao kada sisate bombonu. Ova procedura sprovodi se ujutro i traje 30 minuta.

Efekat je zaista zapanjujući - pljuvačka, zajedno sa hranljivim, korisnim materijama dospeva u krv, čisti krvne sudove i limfu. Takođe, beli luk jača usnu duplju i desni prestaju da krvare.

Pogledajte i Koristite beli luk kao lek? Izbegnite ove greške

Nakon procedure, beli luk treba ispljunuti i oprati zube. Ako se, i nakon pranja zuba, oseća miris, ubaciti u usta zrno kafe ili malo peršunovog lista. Nekoliko gutljaja mleka će potpuno ukloniti miris belog luka iz usta.

Zašto treba da počnete da stavljate beli luk u usta?

- Čisti krv

- Reguliše apetit

- Štiti od epidemije gripa i drugih respiratornih bolesti

- Neverovatno ojačava imunitet

- Koristan je kod anemije

- Leči hronični bronhitis

- Pomaže kod bolesti bubrega i bešike

- Čisti kožu

Pogledajte i Zbog čega je dobro jesti beli luk na prazan stomak

Ako vam predstavlja problem da stavite ceo čen belog luka u usta, počnite sa četvrtinom ili manjim komadićem, i polako povećavajte količinu.

Ovaj metod lečenja odličan je i protiv kašlja i kamena u bubregu.

Mnogi koji su isprobali oduševljeni su rezultatima, pa ukoliko imate bilo koji od navedenih problema, stisnite zube i isprobajte. Isplatiće vam se!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti