Kuvani pirinač odličan je prilog mesnim i povrćnim jelima, a posebno se dobro slaže s azijskom kuhinjom.
Ako želite da oplemenite ukus ovom standardnom prilogu, pripremite ga s dodatkom kokosovog mleka, limunske trave i đumbira.
Pogledajte i Kako da skuvate savršen rastresiti pirinač
Sastojci za 6 osoba:
400 g pirinča
200 ml kokosovog mleka iz konzerve
1 čajna kašika soli
1 stabljika limunske trave od 15 cm (zgnječena)
1 koren oguljenog đumbira (oko 2,5 cm veličine)
1 sveži krastavac, oguljen i iseckan za dekoraciju
Pogledajte i Ne bacajte vodu u kojoj ste kuvali pirinač
Priprema:
Isperirte pirinač tri puta običnom svežom vodom.
U lonac s odgovarajućim poklopcem stavite pirinač, kokosovo mleko, so, limunsku travu, đumbir i 300 ml vode. Promešajte da ujedinite sve sastojke dok ne počne da vri.
Smanjite temperaturu na najmanje i kuvajte 15 minuta s poklopcem.
Pogledajte i 6 neuobičajenih upotreba pirinča
Sklonite lonac s ringle i držite ga pokrivenim još 10 minuta da para dodatno termički obradi pirinač.
Promešajte pirinač viljuškom, izbacite iz lonca đumbir i limunsku travu i poslužite odmah s komadićima svežeg krastavca.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus