Evo nekoliko korisnih saveta za pripremu savršenog pirinča.
Za pripremu ukusnih jela je veoma važan i izbor pirinča, naročito ako želite rastresita zrna a ne lepljivu kašu. Najbolji je basmati, koji ima specifičan ukus, ali je dobra i bilo koja druga vrsta koju karakteriše dugo zrno.
Kada odredite količinu pirinča, sipajte ga u posudu sa vodom i promešajte rukama. Menjajte vodu dok se pirinač ne ispere, a voda postane bistra. Budite pažljivi, cilj ovog procesa nije da izlomite zrna pirinča, jer će tako tokom kuvanja pirinač da izluči dosta skroba i pretvoriće se u lepljivu kašu.
Tokom kuvanja pirinča pažljivo odmerite količinu vode. Na potrebnu količinu pirinča ide 1,3 puta više vode. Ovo se odnosi na slučaj kada je pirinač već ispran. U provrelu vodu dodajte pirinač i malo soli i ostavite da se provri, a zatim nastavite sa kuvanjem na niskoj temperaturi.u poklopljenoj posudi. Kuvajte oko 20 do 25 minuta, a zatim sklonite poklopac i nežno viljuškom promešajte pirinač.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem