Zeleni sokovi su već nekoliko godina pravi hit u svetu, a sve češće se o njima priča i kod nas. Iako zbog boje ne izgledaju baš primamljivo, istina je da ovi sokići zapravo imaju jako prijatan ukus i bezbroj pozitivnih efekata - od kojih je topljenje masnih naslaga verovatno najpopularniji.

Ovakvi sokovi se posebno savetuju ljudima koji imaju problema sa viškom kilograma, povišenim holesterolom ili manjkom energije, ali i onima koji su malokrvni - pošto zeleno povrće sadrži puno gvožđa.

Pogledajte i Obogatite vaš jutarnji smuti ovom namirnicom

Zeleno lisnato povrće se već dugo svrstava u "supernamirnice" zato što ne sadrži puno kalorija, a ima pregršt korisnih hranljivih materija. Nažalost, dobar deo tih materija se uništava prilikom kuvanja, po je najzdravija kada se jede sveže. 

Recept

Potrebno je:

5 većih listova kelja, očišćenih

1 ceo limun, oljušten

1 veća jabuka, očišćena i iseckana

Oko 2,5 cm svežeg đumbira

Nekoliko listova sveže nane

Priprema:

Sve sastojke stavite u blender i sipajte oko 120 ml hladne vode. Prvo pulsirajte dok se sve ne samelje, a onda pustite par minuta da se sve sjedini kao sok. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: 24sata.rs