Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostalo

Ova jela možete da pripremite od ostataka krompir pirea

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Nemojte da bacate ostatke pire krompira jer se može jako dobro iskoristiti.

Izvor: Profimedia/Shutterstock

Pire krompir je ukusan i kremast prilog kojeg svi volimo, a sigurno vam je ponekad ostalo viška. Evo šta možete da pripremite od ostatka:

Kroketi

Ovo je idealan način da ostatke pirea pretvorite u pravu malu deliciju. Krompiru dodajte malo brašna, muskatnog oraščića, praška za pecivo i jaje pa dobro pomešajte. Rukama oblikujte krokete i u svaki stavite jedan štapić tvrdog sira. Možete ih uvaljati u prezle i zatim ispržiti. Sir će se rastopiti pa će kroketi biti jako ukusni.

Pogledajte i Krompir salata po receptu Amiša

Knedle sa šljivama

Postupak je gotovo isti kao i kod kroketa, s tim da trebate dodati soli i takođe sve lepo umesiti. Oblikujte male okrugle komade, stavite polovinu šljive ili malo pekmeza i zatvorite. Knedle možete kuvati ili ih zapeći u rerni prelivene s malo ulja, prezla i šećera. Ako ćete ih peći, svakako ih malo prokuvajte u kipućoj vodi, oko pet minuta.

Pogledajte i Kako da napravite brze knedle sa šljivama

Piroške

Zamesite testo i ostavite da stoji pola sata. Razvaljajte na dva-tri milimetra debljine i izrežite kocke. Naseckajte malo luka i belog luka pa popržite na maslacu dok ne omekšaju. Umešajte u pire krompir. Smesu kašikom stavite na sredinu kocke i preklopite da dobijete trougao. Prstima dobro pritisnite krajeve da smesa ne iscuri. Kuvajte u kipućoj vodi dok ne isplivaju i poslužite s kiselim mlekom, prženim lukom ili komadićima slanine.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: tportal.hr

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti