Pire krompir je ukusan i kremast prilog kojeg svi volimo, a sigurno vam je ponekad ostalo viška. Evo šta možete da pripremite od ostatka:
Kroketi
Ovo je idealan način da ostatke pirea pretvorite u pravu malu deliciju. Krompiru dodajte malo brašna, muskatnog oraščića, praška za pecivo i jaje pa dobro pomešajte. Rukama oblikujte krokete i u svaki stavite jedan štapić tvrdog sira. Možete ih uvaljati u prezle i zatim ispržiti. Sir će se rastopiti pa će kroketi biti jako ukusni.
Pogledajte i Krompir salata po receptu Amiša
Knedle sa šljivama
Postupak je gotovo isti kao i kod kroketa, s tim da trebate dodati soli i takođe sve lepo umesiti. Oblikujte male okrugle komade, stavite polovinu šljive ili malo pekmeza i zatvorite. Knedle možete kuvati ili ih zapeći u rerni prelivene s malo ulja, prezla i šećera. Ako ćete ih peći, svakako ih malo prokuvajte u kipućoj vodi, oko pet minuta.
Pogledajte i Kako da napravite brze knedle sa šljivama
Piroške
Zamesite testo i ostavite da stoji pola sata. Razvaljajte na dva-tri milimetra debljine i izrežite kocke. Naseckajte malo luka i belog luka pa popržite na maslacu dok ne omekšaju. Umešajte u pire krompir. Smesu kašikom stavite na sredinu kocke i preklopite da dobijete trougao. Prstima dobro pritisnite krajeve da smesa ne iscuri. Kuvajte u kipućoj vodi dok ne isplivaju i poslužite s kiselim mlekom, prženim lukom ili komadićima slanine.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: tportal.hr
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem