1. Stavite krompir u dublju šerpu i sipajte dovoljno code da ih prekrije. Zagrevajte dok ne počne da ključa i kuvajte tako 20 minuta na srednjoj temperaturi. Proverite da li su krompiri kuvani tako što ćete ih probosti viljuškom. Procedite ih i ostavite da se hlade.
2. Dok se krompiri hlade, umutite 2 jajeta, šećer, gustin i so i sipajte u tiganj. Umešajte i sirće, mleko i senf. Kuvajte na srednjoj temperaturi, povremeno mešajući dok se ne zgusne, oko 10 minuta. Sklonite s ringle i umešajte puter. Stavite prohlađenu smesu u frižider da se dobro ohladi, pa joj dodajte majonez.
3. Krompire možete oljuštiti ukoliko želite i isecite ih na komade srednje veličine. Stavite u veću veću posudu, pa im dodajte crni luk, celer, šargarepu i tvrdo kuvana jaja. Polako dodajte pripremljen preliv i pažljivo promešajte. Salat držite u frižideru do serviranja.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus