Bilo da je kuvan, svež, ribanac ili kiseo, kupus se često nalazi na trpezi, a obiluje i hranljivim i lekovitim sastojcima.

Evo jednostavnog recepta za sladak kupus sa junetinom:

Potrebni sastojci:

500 g junećeg mesa

1 kg svežeg kupusa

3 glavice crnog luka

2 paradajza

1 dl ulja

5 zrna bibera

1 veća šargarepa

1 paprika

1 kašika brašna

1 kašičica aleve paprike

so

Pogledajte i Zbog čega se svinjska mast preporučuje u ishrani

Priprema:

Na zagrejanom ulju dinstati iseckan crni luk i meso isečeno na komade. Kada meso omekša dodati šargarepu isečenu na tanke kolutove i krupno isečen kupus. Posle desetak minuta dodati kašiku brašna, alevu papriku, biber u zrnu, isečenu papriku (može svežu, zamrznutu ili suvu) i paradajz (može svež, mleveni ili kuvani). Potom naliti vodom da ogrezne, posoliti po ukusu, poklopiti i kuvati na tihoj vatri oko pola sata.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: opanak.rs