Bilo da je kuvan, svež, ribanac ili kiseo, kupus se često nalazi na trpezi, a obiluje i hranljivim i lekovitim sastojcima.
Evo jednostavnog recepta za sladak kupus sa junetinom:
Potrebni sastojci:
500 g junećeg mesa
1 kg svežeg kupusa
3 glavice crnog luka
2 paradajza
1 dl ulja
5 zrna bibera
1 veća šargarepa
1 paprika
1 kašika brašna
1 kašičica aleve paprike
so
Pogledajte i Zbog čega se svinjska mast preporučuje u ishrani
Priprema:
Na zagrejanom ulju dinstati iseckan crni luk i meso isečeno na komade. Kada meso omekša dodati šargarepu isečenu na tanke kolutove i krupno isečen kupus. Posle desetak minuta dodati kašiku brašna, alevu papriku, biber u zrnu, isečenu papriku (može svežu, zamrznutu ili suvu) i paradajz (može svež, mleveni ili kuvani). Potom naliti vodom da ogrezne, posoliti po ukusu, poklopiti i kuvati na tihoj vatri oko pola sata.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: opanak.rs
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu