Uskoro će doći do novog načina konzumiranja čokolade koja će postati zdrava, nekalorična i dobra za srce, ali neće više biti zabavno jesti je jer će se proizvoditi u obliku tableta, prenose britanski mediji.
Ekstrakt kakaa, flavanol, po brojnim naučnim istraživanjima poboljšava cirkulaciju i pomaže zdravlju srca. Stoga deo proizvođača slatkiša želi da upotpuni proizvodnju dodacima ishrani koji uključuju flavanole.
Tablete su već odobrile evropske zdravstvene vlasti koje su kazale da one mogu pomoći u očuvanju zdravlja srca.
Da bi dobili potrebnih 200 miligrama flavanola ljudi danas moraju da pojedu dve štangice crne čokolade, što znači da konzumiraju oko 350 kalorija i 20 grama masnoća. Ako bi se radilo o mlečnoj čokoladi, morali bi da pojedu četiri štangice što bi značilo 900 kalorija i 50 grama masnoća.
Tablete bi omogućile veću količinu flavanola bez dodatnih kalorija i masnoća zbog kojih se čokolada nalazi na spisku nezdrave hrane.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus