Ako vam se nekoliko puta desilo da pečeni krompir bude suv i ne baš ukusan, vreme je da isprobate nov recept.

Ovaj način pripreme garantuje ukusan gurmanski obrok.

1,5 kg krompira

pola litre pavlake za kuhanje

2 dl mleka

1 dl ulja

1 kesica instant supe od pečuraha

biber, mešavina biljnih zalčina, peršun

sir po želji

Pogledajte i 5 recepata za krompir iz rerne

Oljuštiti krompir i i iseći na kolutove. Začiniti biberom i mešavinom zaćina i izmešati.

Prah supe od pečuraka pomešati s pavlakom tako da bude bez grudvica, pa dodati mleko i ulje, kao i sitno iseckan peršun i sve dobro izmešati.

Krompir složiti u tepsiju veličine 30-ak cm i preliti pripremljenom pavlakom i ostalim sastojcima.

Peći u već zagrejanoj rerni na 200 stepeni 35-40 minuta.

Na kratko izvaditi i obilato posuti rendanim sirom/kačkavaljem onoliko koliko volite. Vratiti na još 10-ak minuta da se sir otopi.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: magazin.ba