Ako vam se nekoliko puta desilo da pečeni krompir bude suv i ne baš ukusan, vreme je da isprobate nov recept.
Ovaj način pripreme garantuje ukusan gurmanski obrok.
1,5 kg krompira
pola litre pavlake za kuhanje
2 dl mleka
1 dl ulja
1 kesica instant supe od pečuraha
biber, mešavina biljnih zalčina, peršun
sir po želji
Pogledajte i 5 recepata za krompir iz rerne
Oljuštiti krompir i i iseći na kolutove. Začiniti biberom i mešavinom zaćina i izmešati.
Prah supe od pečuraka pomešati s pavlakom tako da bude bez grudvica, pa dodati mleko i ulje, kao i sitno iseckan peršun i sve dobro izmešati.
Krompir složiti u tepsiju veličine 30-ak cm i preliti pripremljenom pavlakom i ostalim sastojcima.
Peći u već zagrejanoj rerni na 200 stepeni 35-40 minuta.
Na kratko izvaditi i obilato posuti rendanim sirom/kačkavaljem onoliko koliko volite. Vratiti na još 10-ak minuta da se sir otopi.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: magazin.ba
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu