Supa od belog luka, crnog luka i timijana pobeđuje skoro sve viruse i bolesti koje napadaju pri slabom imunitetu. 

Jedna studija sprovedena na Univerzitetu u Vašingtonu je dokazala da je beli luk 100 puta efikasniji od najpoznatijih antibiotika. 

Sastojci:

50 čenova bijelog luka, opranih i očišćenih

2 kašike putera

2 kašičice maslinovog ulja

 2 velika samlevena luka

1 kašičica sveže iseckanog timijana

6 šolja (po 250ml) čiste kokošije supe

1 svežanj svežeg bilja – peršun, timijan, lovorov list (mogu i sušeni začini)

3 šolje starog hleba iseckanog na kockice

1 šolja punomasne kisele pavlake. 

Pogledajte i Čudotvorni bosiljak - prirodni antibiotik koji jača imunitet

Prvo zagrejte rernu na 180°C. Isecite vrhove čenova belog luka. Tako pripremljen beli luk i maslinovo ulje zamotajte u aluminijumsku foliju i pecite u rerni 90 minuta, a zatim ostavite da se ohladi. 

Zagrejte dve kašike maslinovog ulja i puter šerpi na srednjoj temperaturi. Dinstajte luk oko 10 minuta. 

Izvadite pečeni beli luk iz folije i stavite ga među luk koji se dinsta. Pomešajte, dodajte iseckani timijan, kokošiju supu i sveže ili osušeno bilje. Smanjite temperaturu, dodajte mrvice hleba i ostavite da se krčka oko 5 minuta dok hleb ne omekša. 

Uklonite svežanj bilja i pomešajte nastalu supu u blenderu ili ručnim mikserom dok ne dobijete kremastu smesu. 

Vratite u šerpu, dodajte pavlaku i posolite po potrebi. 

Vaša isceljujuća supa je spremna!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: nezavisne.com