Dijeta traje samo 3 dana, ali ako želite da je primenite dva puta, napravite pauzu između sprovođenja dijete.
Šargarepa sadrži dosta beta-karotena, vitamine, kao što su PP, C, E, K, vitamina B grupe i elemenata u tragovima (kalijum, gvožđe, fosfor, magnezijum, bakar, jod, cink, fluor i drugi).
Pogledajte i 10 razloga da češće jedete šargarepu
Četiri ili pet puta dnevno, jedite jednu porciju sveže rendane šargarepe. Količina je neograničena, ali su obično 2 velike šargarepe dovoljne za jednu porciju. Možete je napraviti poput salate i dodati malo soli i malo limunovog soka.
Svaka porcija šargarepe može da se jede posle porcije svežeg voća: jabuka, kivija, grejpfruta, pomorandže. Jabuke možete pomešati sa šargarepom, a možete ih jesti i posebno. Poželjno je da pijete što više vode i čaj (zeleni ili biljni) bez šećera.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Nezavisne.com
Tradicionalni norveški uštipci sa suvim grožđem i jabukama
Najlepša torta sa kafom i čokoladom
Brzi mafini od speltinog brašna sa kobasicom
Starinski recept za medenu pitu
Jednostavan juneći gulaš