Ukoliko nemate ideju za ručak evo recepta za vas.
Sastojci:
4 velika krompira
2 manje glavice crnog luka
3 kašike brašna
100 g dimljene šunke (po želji)
1 kašičica soli
mleveni crni biber,
Priprema:
Oljuštite krompir i luk, pa ih icecite na tanke krugove . Maslacem premažite pliću posudu za pečenje i po dnu složite kružiće krompira koje onda pospete s malo brašna. Preko toga rasporedite malo luka i šunke i stavite so, biber, peršun i komadiće maslaca. Preko toga dodajte drugi sloj krompira, pa luk, šunku i začine , onda sledeći sloj, dok ne iskoristite sav krompir. Potom zalijte mlekom, tako da ih delom, ali ne sasvim, pokrijete.
Prekriijte aluminijskom folijom i ubacite u rernu prethodno zagrejanu na 200 stepeni. Pecite 40 do 45 minuta, pa onda sklonite foliju i pecite još 35 ili 40 minuta, sve dok mleko gotovo ne nestane.
Jelo će biti ukusnije ako pre serviranja odstoji 5 ili 10 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus