Ukoliko nemate ideju za ručak evo recepta za vas.

Sastojci:

4 velika krompira

2 manje glavice crnog luka

3 kašike brašna

100 g dimljene šunke (po želji)

1 kašičica soli

mleveni crni biber,

peršun

3 do 4 kašičice maslaca

1 i po čaša svežeg mleka

Pogledajte i 5 recepata za krompir iz rerne

Priprema:

Oljuštite krompir i luk, pa ih icecite na tanke krugove . Maslacem premažite pliću posudu za pečenje i po dnu složite kružiće krompira koje onda pospete s malo brašna. Preko toga rasporedite malo luka i šunke i stavite so, biber, peršun i komadiće maslaca. Preko toga dodajte drugi sloj krompira, pa luk, šunku i začine , onda sledeći sloj, dok ne iskoristite sav krompir. Potom zalijte mlekom, tako da ih delom, ali ne sasvim, pokrijete.

Prekriijte aluminijskom folijom i ubacite u rernu prethodno zagrejanu na 200 stepeni. Pecite 40 do 45 minuta, pa onda sklonite foliju i pecite još 35 ili 40 minuta, sve dok mleko gotovo ne nestane.

Jelo će biti ukusnije ako pre serviranja odstoji 5 ili 10 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa