Ukoliko nemate ideju za ručak evo recepta za vas.
Sastojci:
4 velika krompira
2 manje glavice crnog luka
3 kašike brašna
100 g dimljene šunke (po želji)
1 kašičica soli
mleveni crni biber,
Priprema:
Oljuštite krompir i luk, pa ih icecite na tanke krugove . Maslacem premažite pliću posudu za pečenje i po dnu složite kružiće krompira koje onda pospete s malo brašna. Preko toga rasporedite malo luka i šunke i stavite so, biber, peršun i komadiće maslaca. Preko toga dodajte drugi sloj krompira, pa luk, šunku i začine , onda sledeći sloj, dok ne iskoristite sav krompir. Potom zalijte mlekom, tako da ih delom, ali ne sasvim, pokrijete.
Prekriijte aluminijskom folijom i ubacite u rernu prethodno zagrejanu na 200 stepeni. Pecite 40 do 45 minuta, pa onda sklonite foliju i pecite još 35 ili 40 minuta, sve dok mleko gotovo ne nestane.
Jelo će biti ukusnije ako pre serviranja odstoji 5 ili 10 minuta.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem