Obradujete ukućane nešto drugačijom poslasticom.

Lubenica je omiljeno letnje voće, ali ukoliko želite da svoje ukućane obradujete nešto drugačijom poslasticom, donosimo recept za fenomenalni čizkejk od lubenice, piše yumama.com
Baza
Potrebno je:
200g običnog keksa
100g putera ili margarina
Nekoliko kapljica zelenog želatina
200 g običnog keksa
100g putera ili margarina
Nekoliko kapljica crvenog želatina
Postupak:
Keks smrvite u najsitnije mrvice oklagijom ili blenderom. Otopite margarin i pomešajte s keksom i želatinom. Lepo umešajte kako bi se smesa sjedinila. Stavite crvenu smesu u kalup za tortu (prečnika 21cm) i koristite poleđinu kašike da lepo poravnate. Napravite prostor oko ivice za zelenu smesu. Uzmite u šaku malu količinu zelene smese, zgnječite je i potom stavite oko crvene u plehu. Kašikom lepo sve izravnajte (kao na snimku).
Pogledajte i 6 recepata za čizkejk
Čizkejk
Potrebno je:
2/3 kašike želatina u prahu
25ml vode
250 g krem sira (maskarpone)
60g šećera
60ml mleka
60ml slatke pavlake
Postupak:
Stavite želatin u vodu, promešajte i ostavite po strani da upije voda. Umutite slatku pavlaku i ostavite sa strane. Umutite krem sir mikserom, potom dodajte šećer i mleko. Zagrejte želatin u mikrotalasnoj dok se ne otopi. Dodajte ga u smesu s krem sirom i brzo ulupajte. Dodajte u slatku pavlaku. Jednu šolju ove smese odvojite sa strane i obojite je u crveno, a potom prospite preko crvene baze. Preko prosute crvene smese stavite jednu činijicu tako da je poklopite, a potom oko nje sipajte smesu za čizkejk. Ostavite u frižider.
Žele od lubenice
Potrebno je:
345g sveže lubenice bez koštica
1 želatin (10 g) sa ukusom jagode
50 ml vode za želatin
Postupak:
Lubenice izblendujte, a potom iscedite. Želatin rastvorite u vodi, ostavite oko pet minuta da nabubri, a potom dodajte isceđeni sok od lubenice. Izvadite čizkejk iz frižidera, pomerite činiju kojom ste poklopili crvenu smesu, i polako stavite želatin preko. Poleđinom kašike uklonite mehuriće s površine, ukoliko ih ima. Stavite u frižider.
Pogledajte i Izbegnite ove greške kada pripremate čizkejk
Koštice lubenice
Potrebno je:
100g crne čokolade
Postupak:
Otopite čokoladu i stavite u kesu za šlag, a potom preko čizkejka pomalo iskapajte.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa