Lubenica je omiljeno letnje voće, ali ukoliko želite da svoje ukućane obradujete nešto drugačijom poslasticom, donosimo recept za fenomenalni čizkejk od lubenice, piše yumama.com

Baza

Potrebno je:

200g običnog keksa

100g putera ili margarina

Nekoliko kapljica zelenog želatina

200 g običnog keksa

100g putera ili margarina

Nekoliko kapljica crvenog želatina

Postupak:

Keks smrvite u najsitnije mrvice oklagijom ili blenderom. Otopite margarin i pomešajte s keksom i želatinom. Lepo umešajte kako bi se smesa sjedinila. Stavite crvenu smesu u kalup za tortu (prečnika 21cm) i koristite poleđinu kašike da lepo poravnate. Napravite prostor oko ivice za zelenu smesu. Uzmite u šaku malu količinu zelene smese, zgnječite je i potom stavite oko crvene u plehu. Kašikom lepo sve izravnajte (kao na snimku).

Pogledajte i 6 recepata za čizkejk

Čizkejk

Potrebno je:

2/3 kašike želatina u prahu

25ml vode

250 g krem sira (maskarpone)

60g šećera

60ml mleka

60ml slatke pavlake 

Postupak:

Stavite želatin u vodu, promešajte i ostavite po strani da upije voda. Umutite slatku pavlaku i ostavite sa strane. Umutite krem sir mikserom, potom dodajte šećer i mleko. Zagrejte želatin u mikrotalasnoj dok se ne otopi. Dodajte ga u smesu s krem sirom i brzo ulupajte. Dodajte u slatku pavlaku. Jednu šolju ove smese odvojite sa strane i obojite je u crveno, a potom prospite preko crvene baze. Preko prosute crvene smese stavite jednu činijicu tako da je poklopite, a potom oko nje sipajte smesu za čizkejk. Ostavite u frižider. 

Neobičan desert: Čizkejk u obliku lubenice
Profimedia/Shutterstock attachment-lubenica1

Žele od lubenice

Potrebno je:

345g sveže lubenice bez koštica

1 želatin (10 g) sa ukusom jagode

50 ml vode za želatin

Postupak:

Lubenice izblendujte, a potom iscedite. Želatin rastvorite u vodi, ostavite oko pet minuta da nabubri, a potom dodajte isceđeni sok od lubenice. Izvadite čizkejk iz frižidera, pomerite činiju kojom ste poklopili crvenu smesu, i polako stavite želatin preko. Poleđinom kašike uklonite mehuriće s površine, ukoliko ih ima. Stavite u frižider.

Pogledajte i Izbegnite ove greške kada pripremate čizkejk

Koštice lubenice

Potrebno je:

100g crne čokolade

Postupak:

Otopite čokoladu i stavite u kesu za šlag, a potom preko čizkejka pomalo iskapajte.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa