Lubenica je omiljeno letnje voće, ali ukoliko želite da svoje ukućane obradujete nešto drugačijom poslasticom, donosimo recept za fenomenalni čizkejk od lubenice, piše yumama.com
Baza
Potrebno je:
200g običnog keksa
100g putera ili margarina
Nekoliko kapljica zelenog želatina
200 g običnog keksa
100g putera ili margarina
Nekoliko kapljica crvenog želatina
Postupak:
Keks smrvite u najsitnije mrvice oklagijom ili blenderom. Otopite margarin i pomešajte s keksom i želatinom. Lepo umešajte kako bi se smesa sjedinila. Stavite crvenu smesu u kalup za tortu (prečnika 21cm) i koristite poleđinu kašike da lepo poravnate. Napravite prostor oko ivice za zelenu smesu. Uzmite u šaku malu količinu zelene smese, zgnječite je i potom stavite oko crvene u plehu. Kašikom lepo sve izravnajte (kao na snimku).
Pogledajte i 6 recepata za čizkejk
Čizkejk
Potrebno je:
2/3 kašike želatina u prahu
25ml vode
250 g krem sira (maskarpone)
60g šećera
60ml mleka
60ml slatke pavlake
Postupak:
Stavite želatin u vodu, promešajte i ostavite po strani da upije voda. Umutite slatku pavlaku i ostavite sa strane. Umutite krem sir mikserom, potom dodajte šećer i mleko. Zagrejte želatin u mikrotalasnoj dok se ne otopi. Dodajte ga u smesu s krem sirom i brzo ulupajte. Dodajte u slatku pavlaku. Jednu šolju ove smese odvojite sa strane i obojite je u crveno, a potom prospite preko crvene baze. Preko prosute crvene smese stavite jednu činijicu tako da je poklopite, a potom oko nje sipajte smesu za čizkejk. Ostavite u frižider.
Žele od lubenice
Potrebno je:
345g sveže lubenice bez koštica
1 želatin (10 g) sa ukusom jagode
50 ml vode za želatin
Postupak:
Lubenice izblendujte, a potom iscedite. Želatin rastvorite u vodi, ostavite oko pet minuta da nabubri, a potom dodajte isceđeni sok od lubenice. Izvadite čizkejk iz frižidera, pomerite činiju kojom ste poklopili crvenu smesu, i polako stavite želatin preko. Poleđinom kašike uklonite mehuriće s površine, ukoliko ih ima. Stavite u frižider.
Pogledajte i Izbegnite ove greške kada pripremate čizkejk
Koštice lubenice
Potrebno je:
100g crne čokolade
Postupak:
Otopite čokoladu i stavite u kesu za šlag, a potom preko čizkejka pomalo iskapajte.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom