Hrana ozračena u mikrotalasnoj rerni pomoću molekula vode i vrlo visokih frekvencija može vrlo brzo zagrejati hranu. Bez obzira na lakoću korišćenja, treba imati na umu da je ovakvo tretiranje hrane izuzetno štetno. Posledice konzumiranja ovakve hrane, isto kao i posedovanje mikrotalasne su iznesene u mnogim istraživanjima koja potvrđuju štetnost, a mi smo ih saželi u 13 tačaka.
Pročitajte i Pravilna upotreba mikrotalasne rerne
1. Hrana pripremljena u mikrotalasnoj gubi 60-90% svojih nutricionističkih vrednosti, pa ubrzava proces raspadanja strukture hrane.
2. Mikrotalasi utiču na stvaranje uzročnika raka u mleku i žitaricama.
3. Mikrotalasi menjaju temeljne supstance u hrani, uzrokujući probleme sa probavom.
4. Mikrotalasi uzrokuju hemijske promene u hrani koje mogu dovesti do neispravnog rada u limfnom sastavu i nemogućnost tela da se zaštiti od rasta tumornih oboljenja.
5. Hrana iz mikrotalasne rerne povisuje procenat stanica raka u krvotoku.
6. Dolazi do uništavanja elementarnih supstanci u hrani – uništava slobodne radikale.
7. Uzročnik rasta stanica raka u crevnoj mikroflori, generalno degeneriše perfidna stanična tkiva.
8. Hrana iz mikrotalasne smanjuje mogućnost tela da iskoristi B vitamine, ali isto tako C i E, kao i minerale.
Pročitajte i 3 namirnice za koje niste znali da su kancerogene
9. Čak i okolina oko mikrotalasne uzrokuje zdravstvene probleme.
10. Meso koje je zagrejano u mikrotalasnoj rerni sadrži: D-nitrozodietanolamin (poznati agens koji uzrokuje karcinom), destabilizacija aktivnih spojeva proteina, stvara rak – uzrokujući agensima unutar proteina.
11. Slobodni radikali koji uzrokuju rak formiraju se unutar molekula minerala u tragovima, naročito u korenastom povrću.
12. Zahvaljujući narušavanju limfnog sistema dolazi do slabljenja imunog sistema.
13. Dolazi do manjka važnih vitamina i minerala koji budu uništeni pripremanjem u mikrotalasnoj.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Haber.ba
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu
Šnicle od svinjskog vrata marinirane u pivu