Sok od kupusa je prirodan pokazatelj pH vrednosti i on menja boje kada mu dodajete sastojke koji imaju kiseliju ili baznu bazu, pa se zbog toga boja koktela može promeniti od plave do roze i to pred vašim očima. Ako ste se već zabrinuli oko ukusa, možete da se opustite. Isprobali smo ovaj koktel i verujte nam - ima odličan ukus. Rashladite nekoliko čaša i spremite se na iznenađujuću reakciju vaših prijatelja.
Pročitajte i Osvežavajući voćni koktel
Sastojci:
- 1 čaša iseckanog crvenog kupusa
- 1/2 čaše vode
- 1/4 male kašike sode bikarbone
- 30ml sirupa od vode i šećera
- led
- 30ml vodke
- 30 ml džina sa ukusom breskve
- sok od pola limuna
- gazirana voda
- izrendana kora od limuna, za dekoraciju
Pročitajte i Mlečni koktel sa voćem
Priprema:
1. U blender stavite crveni kupus i vodu i izblendirajte dok ne dobijete crveno-ljubičastu tečnost. Procedite sok, kako biste uklonili komadiće kupusa - direktno u čašu. Ddaojte sodu bikarbonu i promešajte dok ne dobijete plavu boju, a zatim dodajte sirup od šećera i vode i pomešajte kako bi se sve sjedinilo.
2. U šejker stavite vodku i ledf i mešajte dok se vodka potpuno ne rashladi.
3. U čašu dodajte 15ml plave tečnosti, pa preko sipajte rashlađenu vodku, džin sa ukusom breskve i limunov sok, a zatim sve prelijte sa gaziranom vodom. Ukrasite sa komadićima limunove kore i servirajte.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus