Bilo koje jelo da pripremate, seckanje belog luka uvek ostavlja miris na vašim prstima još satima kasnije.
Donosimo vam tri jednostavna načina kako se rešiti mirisa belog luka u samo nekoliko sekundi.
1. Osim što je ukusan dodatak jelima, limun odlično otklanja mirise. Prepolovite ga pa ga utrljajte u područje prsta kojim ste dodirivali luk. Isperite vodom i to je to. Mirisa više nema.
2. Kada pri ruci nemate limun, poslužiće takođe i sirće i soda bikarbona. Nije važno da li koristite alkoholno ili jabukovo, umočite prste u sirće i pospite ih sodom bikarbonom. Protrljajte i isperite pod vodom.
3. Treći i najzanimljiviji trik uključuje tek malo sapuna, vodu i, ne biste verovali, kašiku. Sve što treba da učinite jeste da stavite sapun na ruku i operete ruke pod mlazom vode dok ih trljate o kašiku.
Ne mora to čak ni biti kašika, poslužiće svaki metalni predmet koji pronađete u kuhinji.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: gastro.hr
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem