Bilo koje jelo da pripremate, seckanje belog luka uvek ostavlja miris na vašim prstima još satima kasnije.
Donosimo vam tri jednostavna načina kako se rešiti mirisa belog luka u samo nekoliko sekundi.
1. Osim što je ukusan dodatak jelima, limun odlično otklanja mirise. Prepolovite ga pa ga utrljajte u područje prsta kojim ste dodirivali luk. Isperite vodom i to je to. Mirisa više nema.
2. Kada pri ruci nemate limun, poslužiće takođe i sirće i soda bikarbona. Nije važno da li koristite alkoholno ili jabukovo, umočite prste u sirće i pospite ih sodom bikarbonom. Protrljajte i isperite pod vodom.
3. Treći i najzanimljiviji trik uključuje tek malo sapuna, vodu i, ne biste verovali, kašiku. Sve što treba da učinite jeste da stavite sapun na ruku i operete ruke pod mlazom vode dok ih trljate o kašiku.
Ne mora to čak ni biti kašika, poslužiće svaki metalni predmet koji pronađete u kuhinji.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: gastro.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus