Miris belog luka sada je lakše otkloniti nego što ste mislili.

Bilo koje jelo da pripremate, seckanje belog luka uvek ostavlja miris na vašim prstima još satima kasnije.
Donosimo vam tri jednostavna načina kako se rešiti mirisa belog luka u samo nekoliko sekundi.
1. Osim što je ukusan dodatak jelima, limun odlično otklanja mirise. Prepolovite ga pa ga utrljajte u područje prsta kojim ste dodirivali luk. Isperite vodom i to je to. Mirisa više nema.
Pogledajte i Držite čen belog luka u ustima nekoliko minuta - bićete oduševljeni rezultatom!
2. Kada pri ruci nemate limun, poslužiće takođe i sirće i soda bikarbona. Nije važno da li koristite alkoholno ili jabukovo, umočite prste u sirće i pospite ih sodom bikarbonom. Protrljajte i isperite pod vodom.
3. Treći i najzanimljiviji trik uključuje tek malo sapuna, vodu i, ne biste verovali, kašiku. Sve što treba da učinite jeste da stavite sapun na ruku i operete ruke pod mlazom vode dok ih trljate o kašiku.
Ne mora to čak ni biti kašika, poslužiće svaki metalni predmet koji pronađete u kuhinji.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: gastro.hr