Bilo koje jelo da pripremate, seckanje belog luka uvek ostavlja miris na vašim prstima još satima kasnije.

Donosimo vam tri jednostavna načina kako se rešiti mirisa belog luka u samo nekoliko sekundi.

1. Osim što je ukusan dodatak jelima, limun odlično otklanja mirise. Prepolovite ga pa ga utrljajte u područje prsta kojim ste dodirivali luk. Isperite vodom i to je to. Mirisa više nema.

Pogledajte i Držite čen belog luka u ustima nekoliko minuta - bićete oduševljeni rezultatom!

2. Kada pri ruci nemate limun, poslužiće takođe i sirće i soda bikarbona. Nije važno da li koristite alkoholno ili jabukovo, umočite prste u sirće i pospite ih sodom bikarbonom. Protrljajte i isperite pod vodom.

3. Treći i najzanimljiviji trik uključuje tek malo sapuna, vodu i, ne biste verovali, kašiku. Sve što treba da učinite jeste da stavite sapun na ruku i operete ruke pod mlazom vode dok ih trljate o kašiku.

Ne mora to čak ni biti kašika, poslužiće svaki metalni predmet koji pronađete u kuhinji. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: gastro.hr