Sutlijaš je mnogima omiljena poslastica iz detinjstva, a ukoliko vam je dosadilo da ga jedete isključivo sa cimetom, svetski kuvari su otkrili tajni sastojak i potpuno transformisali ovu poslasticu
Sastojci:
200 g pirinča
250 g šećera
1 kesica želatina u prahu
1 kašika cimeta
1 vanilin šećer
1 litar mleka
šlag
Pogledajte i Čokoladni sutlijaš
Priprema:
U šerpu sipati mleko, staviti na ringlu, malo ugrejati, pa dodati 3 kašike šećera i cimet. Promešati i dodati pirinač. Povremeno mešajući, kuvati sutlijaš dok se ne zgusne. Dodati vanilin šećer i promešati.
Rastvoriti želatin u vodi i ostaviti da omekša, pa dodati u sutlijaš. Preostali šećer sipati u drugu šerpu i pržiti dok ne dobijete karamel masu zlatne boje. U kalup za kuglof staviti karamel, dodati preko sutlijaš i ubaciti da se suši u rerni 30 minuta na 50 stepeni. Izvaditi i ostaviti da se ohladi.
Ohlađeno prevrnuti na tacnu, tako da karamel dođe gore. Mikserom ummutiti mleko i šlag, pa sredinu napuniti pomoću šprica, a potom šlagom ukrasiti i spoljašnju ivicu. Po želji odozgo ukrasiti orašastim plodovima.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Bastabalkana.com
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom