1. Mleko stavite da prokuva sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte margarin. Mešajte da se maragarin istopi.


Sastojci:

1 l mleka

150 g pirinča

1 vanilin šećer

6 kašika šećera

150 g mlečne čokolade

50 g putera ili margarina

2. Dodajte pirinač i kuvajte oko 25 minuta (zavisi koji pirinač stavljate).

3. Dodajte cokoladu i još oko 15 minuta kuvajte na laganoj temperaturi uz često mešanje.

4. Čokoladni sutlijaš je gotov kada pirinač lepo omekša i poslastica postane gusta. Ako vam se desi da je malo ređe, sklonite sa šporeta dodajte kašičicu-dve gustina, promešajte i vratite jošs koji minut da se krčka. Ipak, računajte na to  da će se sutlijaš dodatno zgusnuti kada se ohladi.

5. Vreo sutlijaš sipajte u posudice, ukrasite po želji i ostavite da se stegne i ohladi.

Izvor: serpica.net