1. Mleko stavite da prokuva sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte margarin. Mešajte da se maragarin istopi.
2. Dodajte pirinač i kuvajte oko 25 minuta (zavisi koji pirinač stavljate).
3. Dodajte cokoladu i još oko 15 minuta kuvajte na laganoj temperaturi uz često mešanje.
4. Čokoladni sutlijaš je gotov kada pirinač lepo omekša i poslastica postane gusta. Ako vam se desi da je malo ređe, sklonite sa šporeta dodajte kašičicu-dve gustina, promešajte i vratite jošs koji minut da se krčka. Ipak, računajte na to da će se sutlijaš dodatno zgusnuti kada se ohladi.
5. Vreo sutlijaš sipajte u posudice, ukrasite po želji i ostavite da se stegne i ohladi.
Izvor: serpica.net
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus