Ovo je varijanta Pavlove torte samo u obliku rolata.

Sastojci:

  • badema u količini da prekrije dno pleha
  • šećer u prahu po ukusu
  • 5 belanaca
  • 250 g šećera
  • 4 dl slatke pavlake
  • sezonsko (jagode, breskve, kajsije, višnje…) ili južno voće (ananas, kivi, banane…)

Priprema:

U veću tepsiju stavite mastan papir, pospite šećerom u prahu i poslažite listiće badema. Rernu zagrejte na 200 stepeni i stavite malo bademe da se preprže. Umutite belanca sa šećerom i istresite na ohlađene bademe. Pecite 10 minuta, zatim smanjite vatru na 160 stepeni i pecite još desetak minuta dok belanca ne požute. Izvadite i ohladite. U međuvremenu umutite pavlaku s prah-šećerom po ukusu u čvrst šlag i prekrijte ohlađeni kolač. Odozgo stavite voće po želji. Obavezno kolač držite u frižideru. Pomoću masnog papira koji je podloga, izvucite kolač iz pleha i urolajte ga. Po želji, možete ga preliti i glazurom od čokolade.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na InstagramuIzvor: Stvarukusa.ra