Ovo je varijanta Pavlove torte samo u obliku rolata.
Sastojci:
- badema u količini da prekrije dno pleha
- šećer u prahu po ukusu
- 5 belanaca
- 250 g šećera
- 4 dl slatke pavlake
- sezonsko (jagode, breskve, kajsije, višnje…) ili južno voće (ananas, kivi, banane…)
Priprema:
U veću tepsiju stavite mastan papir, pospite šećerom u prahu i poslažite listiće badema. Rernu zagrejte na 200 stepeni i stavite malo bademe da se preprže. Umutite belanca sa šećerom i istresite na ohlađene bademe. Pecite 10 minuta, zatim smanjite vatru na 160 stepeni i pecite još desetak minuta dok belanca ne požute. Izvadite i ohladite. U međuvremenu umutite pavlaku s prah-šećerom po ukusu u čvrst šlag i prekrijte ohlađeni kolač. Odozgo stavite voće po želji. Obavezno kolač držite u frižideru. Pomoću masnog papira koji je podloga, izvucite kolač iz pleha i urolajte ga. Po želji, možete ga preliti i glazurom od čokolade.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem