Osvežavajuća poslastica kojoj ne mogu odoleti ni stari ni mladi je najbolja kada je pravite sami. Evo kako napraviti domaći sladoled.

Sastojci:

  • 400 ml slatke pavlake
  • 1/8 kašičice soli
  • 2 jaja
  • 150 g šećera
  • 450 g seckanih jagoda
  • pola kašike limunovog soka

Priprema:

Sjedinite slatku pavlaku i so u šerpi i pustite da proključa, a zatim sklonite sa vatre.

U posebnoj činiji umutite jaja sa polovinom šećera, pa dodajte vruć krem – sipajte ga polako uz neprekidno mućenje.

Vratite u šerpu i kuvajte na nižoj temperaturi, ne dozvolite da proključa. Kuvajte uz stalo mešanje, dok se smesa blago ne zgusne. Ohladite fil na sobnoj temperaturi i povremeno promešajte. Neka se hladi najmanje 2 sata.

Dok se fil hladi, u blenderu umutite jagode sa preostalim šećerom i sokom od limuna, dok ne postane glatko. Smesu procedite i sipajte u ohlađen fil, pa dobro izmešajte.

Sipajte u željene posude i ostavite da se zaledi u zamrzivaču. Ovaj sladoled može da stoji nedelju dana.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Stvar ukusa