Osvežavajuća poslastica kojoj ne mogu odoleti ni stari ni mladi je najbolja kada je pravite sami. Evo kako napraviti domaći sladoled.
Sastojci:
- 400 ml slatke pavlake
- 1/8 kašičice soli
- 2 jaja
- 150 g šećera
- 450 g seckanih jagoda
- pola kašike limunovog soka
Priprema:
Sjedinite slatku pavlaku i so u šerpi i pustite da proključa, a zatim sklonite sa vatre.
U posebnoj činiji umutite jaja sa polovinom šećera, pa dodajte vruć krem – sipajte ga polako uz neprekidno mućenje.
Vratite u šerpu i kuvajte na nižoj temperaturi, ne dozvolite da proključa. Kuvajte uz stalo mešanje, dok se smesa blago ne zgusne. Ohladite fil na sobnoj temperaturi i povremeno promešajte. Neka se hladi najmanje 2 sata.
Dok se fil hladi, u blenderu umutite jagode sa preostalim šećerom i sokom od limuna, dok ne postane glatko. Smesu procedite i sipajte u ohlađen fil, pa dobro izmešajte.
Sipajte u željene posude i ostavite da se zaledi u zamrzivaču. Ovaj sladoled može da stoji nedelju dana.
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu