Rösti je švajcarsko nacionalno jelo od rendanog krumpira koje se peče u obliku palačinki, a poslužuje kao prilog slanim i slatkim jelima. Reč je o jednostavnom receptu koji se lako savladava, i s kojim nikad nećete biti gladni.

Sastojci: 

2 srednje velika krompira 

2 kašike maslaca 

Pogledajte i Ovo još niste probali: Recept za kraljevske palačinke

Priprema:

Krompire do pola skuvajte u posoljenoj vodi, pa pustite da se skroz ohlade. Kad se ohladi, narendajte ga na trakice i po želji začinite solju i biberom. 

Ukoliko planirate da uz palačinku poslužite pire od jabuke ili slatke džemove možete improvizovati i s nekim konkretnijim začinima poput cimeta koji će komplementirati ovom jelu. 

U tiganju zagrejte 1 kašiku maslaca, pa na vruću podlogu stavite rendane krompire složene u krug i pecite nekoliko minuta na umerenoj vatri. Drvenom špatulom nežno "stisnite" rendane krompire i pustite da se prži još otprilike pet minuta tako da se zajedno sažmu. Okrenite "palačinku" od krompira, pa pecite drugu stranu oko 10 minuta dok ne postane zlatno-žuta. 

Savet plus: 

Ako planirate palačinke upotrebite kao slano jelo, umesto maslaca možete iskoristiti svinjsku mast, pa je poslužiti s prženom slaninom, sirom, svežim povrćem ili kojom god drugom slanom varijantom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa