Za ovaj desert i poslasticu već imate sastojke u frižideru. 

Sastojci:

4 jaja

250 ml mleka

40 g šećera

160 g glatkog brašna

50 g maslaca

so

šećer u prahu

Pogledajte i 5 trikova za najukusnije palačinke

Priprema:

Prvo odvojite žumanca od belanaca. Umutite čvrst sneg od belanaca, a žumancima dodajte mleko i brašno, malo ih posolite i dobro izmešajte glatku smesu. Smesi od žumanaca dodajte sneg od belanaca i lagano izmešajte varjačom.

U veći tiganj (oko 22 cm) stavite maslac pa kad se rastopi, ulijte celu smesu. Ispecite donju stranu na srednje jakoj vatri. Zatim lopaticom okrenite testo na drugu stranu, pecite 2 - 3 minuta pa ga lopaticom ili viljuškom iscepkajte na veće komade.

Još malo pecite i nastavite oprezno okretati komade sve dok ne budu gotovi, ali pritom ih nikako nemojte stiskati. Istresite ih na tanjir, pospite šećerom u prahu i poslužite.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa