Za ovaj desert i poslasticu već imate sastojke u frižideru.
Sastojci:
4 jaja
250 ml mleka
40 g šećera
160 g glatkog brašna
50 g maslaca
so
šećer u prahu
Pogledajte i 5 trikova za najukusnije palačinke
Priprema:
Prvo odvojite žumanca od belanaca. Umutite čvrst sneg od belanaca, a žumancima dodajte mleko i brašno, malo ih posolite i dobro izmešajte glatku smesu. Smesi od žumanaca dodajte sneg od belanaca i lagano izmešajte varjačom.
U veći tiganj (oko 22 cm) stavite maslac pa kad se rastopi, ulijte celu smesu. Ispecite donju stranu na srednje jakoj vatri. Zatim lopaticom okrenite testo na drugu stranu, pecite 2 - 3 minuta pa ga lopaticom ili viljuškom iscepkajte na veće komade.
Još malo pecite i nastavite oprezno okretati komade sve dok ne budu gotovi, ali pritom ih nikako nemojte stiskati. Istresite ih na tanjir, pospite šećerom u prahu i poslužite.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus