Jednostavan recept za lazanje osvaja sve ljubitelje tog italijanskog specijaliteta, ali i sve koji ne vole da peru sudove. Lazanje iz tiganja imaju svu čar pravih lazanja - slojeve mesa, testa i sira.
Lazanje iz tiganja ni po čemu ne zaostaju za tradicionalnim lazanjama iz rerne, a jednostavnije su i brže gotove.
Pogledajte i Jednostavan recept za lazanje
Iako se listovi pravih lazanja nekada posebno kuvaju, kod lazanja u tiganju“skuvaće" se u samom sosu.
Ali pitate se kako ćete dobiti lepe slojeve?
Ne brinite, jer lazanje iz tiganja imaju sve - sloj mesa ili kobasica, tune ili nadeva od soje, potom testa i na kraju ukusnog rastopljenog sira koji u ovom slučaju dolazi na vrhu na kraju.
Recept za lazanje iz tiganja
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja, 400 g suve kobasice, luk, 4 čena belog luka, prstohvat ljute crvene paprike u komadićima, kašičica origana, dve manje limenke pelata, grančica svežeg bosiljka, so i biber, pakovanje testa za lazanje, 1/2 šoljice krem sira, 200 g sveže mocarele
Pogledajte i Napravite domaće testo za lazanje
Priprema:
U tiganju na vrućem ulju popržite kobasice. Sklonite kobasice pa dodajte nasceckani luk, beli luk i papriku dok luk ne omekša. Dodajte origano, i lagano zgnječene pelate zajedno sa sokom pa dodajte kobasice. Dinstajte još pet minuta pa pospite bosiljkom. Nekuvane lazanje razlomite na manje komade pa ih gurnite ispod sosa, i u sredinu i na vrh i zalijte s još malo sosa. Pokrijte posudu i lagano kuvajte dok lazanje ne omekšaju, oko 12 minuta. Krem sir tada stavite na vrh pa na to još i mocarelu isečenu na kriške. Dinstajte poklopljeno dva minuta, pospite s još malo bosiljka pa ugasite vatru i ostavite u tiganju na toplom još 10 minuta. Poslužite toplo.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: 24sata.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus